Tgrt Haber
24 Aralık 2021 22:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Durmuş Yılmaz’a çok sert sözler

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Ankara milletvekili ve eski MB başkanı Durmuş Yılmaz’ın dövizde yaşanan düşüş sonrası “Alım fırsatı” ifadelerine çok sert sözler ile tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yılmaz’ın kamu görevi yapmış biri olduğunu hatırlatarak “Bedelini ödeyecekler” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Durmuş Yılmaz’a çok sert sözler
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Durmuş Yılmaz,döviz,düşüş,tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yılın son kabine toplantısı sonrası Türkiye’nin yeni ekonomik modelini açıklaması ile birlikte döviz kurunda rüzgar tersine döndü. Dövizde yaşanan düşüş sonrası İYİ Parti Ankara Milletvekili ve eski MB Başkanı olan Durmuş Yılmaz skandal bir açıklamada bulunarak düşen döviz sonrası “Alım fırsatı” ifadelerini kullandı. Yılmaz’ın bu skandal açıklamalarına tepki yağarken Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu olumlu seyri manipüle etmeye yönelik girişimlerde ve söylemlerde bulunanlar hakkında suç duyusunda bulunduklarını açıkladı.

“DURMUŞ YILMAZ SUÇ İŞLEDİ BEDELİNİ ÖDEYECEK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Durmuş Yılmaz’ın skandal çağrısına tepki gösterdi. Erdoğan, Yılmaz’ın geçmiş dönemde kamu görevinde bulunduğunu belirterek, “Merkez Bankası'na zarar veren açıklamalar yapamazsınız. Merkez Bankası'nda geçmişte başkanlık yapmış olan zat, o suçu işlemiştir. MB'de görev alacaksın, bu şekilde yol göstericiliğe kalkışacaksın. Cezalarını çekecekler. Bunun bedelini ödeyecekler. Şu an milletvekilliği sebebiyle yırtar ama tazminat noktasında bedelini öder” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...