Tgrt Haber
22 Eylül 2021 11:05

Erdoğan'dan Göbeklitepe paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'taki Birleşmiş Milletler binasının bahçesinde sergilenen Göbeklitepe'deki dikilitaş sureti için yaptığı paylaşımda, "Ülkemize ve Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun" dedi.

Erdoğan'dan Göbeklitepe paylaşımı
erdoğan,birleşmiş milletler,new york,göbeklitepe,paylaşım,twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta bulunan Birleşmiş Milletler binası bahçesindeki Göbeklitepe'deki dikilitaşın replikasına ilişkin sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak ülkeye ve Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını diledi.

Kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, serginin başladığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şanlıurfa'da yer alan ve 'tarihin sıfır noktası' olarak adlandırılan Göbeklitepe'deki dikilitaşların bir sureti, New York'taki Birleşmiş Milletler binasının bahçesinde sergilenmeye başlandı. Ülkemize ve Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'dan Göbeklitepe paylaşımı

Paylaşımında dikilitaş replikası ziyaretinde çekilen fotoğrafa da yer veren Erdoğan'ın  BM 76. Genel Kurulu'na hitabının ardından eseri ziyaret ettiği öğrenildi.

Erdoğan'dan Göbeklitepe paylaşımı

Birleşmiş Milletler'in New York'taki y.rleşkesinde sergilenen ikinci 'antik dönem Anadolu eseri' olan Dikilitaş replikası, Göbeklitepe'deki tüm dikilitaşlarda olduğu gibi bölgede "Şanlıurfa taşı" olarak bilinen kireç taşından yapıldı. Eser, Şanlıurfalı arkeolog ve heykeltraş Ahmet Demirtaş ve ekibi tarafından yaklaşık 2 ayda hazırlandı.

Erdoğan'dan Göbeklitepe paylaşımı

Erdoğan'dan Göbeklitepe paylaşımıErdoğan'dan Göbeklitepe paylaşımı

Erdoğan'dan Göbeklitepe paylaşımı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...