Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ekim 2021 20:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslamofobi uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgını sonrası yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle yabancı karşıtlığı ve İslam düşmanlığının daha da yaygınlaşabileceğini vurguladı. Kültürel ırkçılığın yalnızca Türk vatandaşlarını ilgilendirmediğine dikkat çeken Erdoğan, "Bu tüm göçmenleri ilgilendiren evrensel bir sorundur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslamofobi uyarısı
CUMHURBAŞKANI,RECEP TAYYİP ERDOĞAN,İSLAMOFOBİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Uluslararası Demokratlar Birliği heyetini kabul etti.

Etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Son 1,5 yıldır hayatımızı koronavirüsü dikkate alarak sürdürüyoruz. Aşının yaygınlaşmasıyla birlikte salgın yavaş yavaş etkisini yitirmeye başlıyor. Her alanda hayatın eski ritmine döndüğünü görüyoruz. Salgının sebep olduğu tahribat ortaya çıkmaya başladı. Son birkaç gündür İngiltere'deki market ve benzin istasyonlarından yansıyan manzaralar, örneklerden sadece biridir. Zaman geçtikçe buna benzer sıkıntıların diğer ülkelerde de yaşanması kuvvetle muhtemeldir. 

"TÜRK VE İSLAM DÜŞMANLIĞI VAHİM BOYUTLARDA"

Korona sonrası dönemde ekonomik zorlukların artmasıyla birlikte yabancı karşıtlığı ve İslam düşmanlığı daha da yaygınlaşacaktır. Gerek sizlerin maruz kaldığı baskılar, gerek sizlerden gelen şikayetler, gerekse nefret suçlarıyla ilgili istatistikler İslam ve Türk düşmanlığının ulaştığı vahim boyutları ortaya koymaktadır. Devletimiz ilgili birimleriyle bu meseleyi takip etmeyi sürdürecek ve bu durumu gündemde tutmayı sürdürecektir.

"KÜLTÜREL IRKÇILIK EVRENSEL SORUNDUR"

Öte yandan kültürel ırkçılık sadece bizi ve vatandaşlarımızı değil, Avrupa'daki tüm vatandaşları, tüm göçmenleri ilgilendiren evrensel bir sorundur. Uluslararası Demokratlar Birliği bu konuyu daha fazla gündemine alarak çalışmalarını yoğunlaştırmasında büyük fayda görüyorum. Rabbim yolumuzu e bahtımızı açık etsin."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...