Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2022 12:11 - Güncelleme : 19 May 2022 13:20

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya'ya rest: NATO'ya girmelerine 'hayır' diyeceğiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İsveç'in tam bir terör yuvası olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "NATO'da tam ittifak gerekiyor. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmesine hayır diyeceğimizi söyledik. Bu politikamızı kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya'ya rest: NATO'ya girmelerine 'hayır' diyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan,nato

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde düzenlenen “Kütüphane Söyleşileri” programında, Türkiye’nin farklı illerinden gençlerle bir araya geldi. O anları sosyal medya hesabından paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlerimizle gerçekleştirdiğimiz Kütüphane Söyleşilerimizde NATO'nun genişlemesiyle ilgili meseleleri etraflıca ele aldık. Yaklaşımımızı açık yüreklilikle gençlerimize de izah ettim…" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1527211577358811136

"PKK'YA PARA VE SİLAH DESTEĞİ VERİYORLAR"

Konuşmasında İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkeye bir kez daha rest çekti. İsveç ve Finlandiya'nın teröre verdiği destekten ötürü NATO'ya girmelerine müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Erdoğan şöyle konuştu:

"NATO ile ilgili adımda malum bu İsveç ve Finlandiya bizdeki terör odaklarını kendi ülkelerinde barındıranlar. PKK'ya, YPG'ye bu denli ülkelerinde ev sahipliği yapıp, yürüyüşlerine izin verip, paçavralarını köprü üstlerine astırıyorlar. Bunlar ülkemdeki terör kaynaklarını teşvik edip bunlara ciddi manada para ve silah desteği veren ülkeler. Kendilerine de söyledik.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN NATO'DA OLMASINI KABUL EDEMEYİZ"

NATO bir güvenlik teşkilatıdır. Böyle bir teşkilatta terör örgütlerinin olmasını kabullenemeyiz. Geçmişte girenler girdi. Bunun içinde Almanya'sı, Fransa'sı var. Fransa ve Yunanistan zaten girip çıktı. Sonra maalesef o dönemin Türkiye'deki yönetimi bunun önünü açtı ve NATO'ya geri dönebildiler. Döndüler de ne oldu? Yunanistan'ı söylüyorum; ABD şu anda Dedeağaç'ta üs kurdu. FETÖ Yunanistan üzerinden Avrupa'ya seyahat ediyor, kendilerine verdiğimiz teröristlerin isim listesini görmezden gelip, onları korumaya devam ediyor.

"İSVEÇ TAM BİR TERÖR YUVASI"

Şimdi diyorlar ki taleplerinizi bilelim, ona göre 2 ülkeden isteyelim. Biz bir sokulduğumuz delikten bir daha sokulmayı düşünmüyoruz. Yunanistan'da bunu yaşadık. Biliyoruz ki İsveç de Finlandiya da bize aynı numarayı çekecek. Niye böyle bir gaflete düşelim ki? Kusura bakmasınlar. 

NATO'da tam ittifak gerekiyor. Bir ülke hayır derse alamazlar. İki ülke de, özellikle İsveç tam bir terör odağıdır, terör yuvasıdır. Bunlar bize silah noktasında yaptırım da uyguladılar. 

Yunanistan'a geliyoruz. Batı'ya 400 milyar euro borcu var, hala Batı bunlara silah desteği veriyor, üs kurmalarına müsaade ediyor. Bir taraftan da bizimle görüşmelerinde ilişkileri geliştirmek istediklerini söyleyip, Kıbrıs'la ilgili iki devletli çözüme sıcak bakmadıklarını söylüyorlar. Senin olumlu bakmadığın şeye bizim olumlu bakacağımızı kim söylüyor? Kusura bakma.

"NATO'YA GİRMELERİNE HAYIR DİYECEĞİZ"

Biz eğer Türkiye'ysek, 85 milyonluk Türkiye'ysek, geçmişte bu ülke bu delikten bir kere sokuldu, tekrar sokulmayı kesinlikle istemiyoruz. Onun için kararlı bir şekilde bu politikamızı sürdüreceğiz. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmesine 'hayır' diyeceğiz. Yolumuza bu şekilde devam edeceğiz.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya-Ukrayna savaşı hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir dünya savaşının bölge ve dünya için faydası olmayacağını dile getirdi. Her iki ülkeyle de farklı bağları olduğunu belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Gerek Rusya gerek Ukrayna ile ilgili bir denge politikası güdüyoruz. Ve bu denge politikasında ben ne Sayın Putin ile ne de Zelenskiy ile bağları koparıp atmaya asla niyetim yok. İkisiyle de telefon diplomasisini sürdürüyorum, özel temsilcimi gönderdim. Bundan sonraki süreçte de bunu aynı şekilde devam ettireceğiz. Çünkü yeni bir dünya savaşının çıkmasının ne bölgemize ne dünyaya hiçbir faydası yok. Şu anda Ukrayna'dan olan göç ortada. Öte yandan savaşın iki ülkeye maliyeti ortada. 

Bir taraftan da her iki tarafla bizim değişik bağımız var. Rusya ile nükleer enerjide bir adımımız var. Önümüzdeki yıl içinde Akkuyu Nükleer Santrali'ni bitirip açacağız. Bizim için çok çok ciddi bir kaynak. Ukrayna ile ilgili adımlarımız da var. Yine şu anda kullandığımız doğal gazın yüzde 50'sini Rusya'dan temin ediyoruz. Bunlar bizim için stratejik önemde münasebetlerdir ve bunları kesip atamayız. Ukrayna ile gıda alanında ortaklıklarımız var. Bunları da aynı şekilde devam ettiriyoruz. Bölgede bir istikrar unsuru olacak ülke varsa bu da Türkiye'dir ve bunu korumak zorundayız."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...