Tgrt Haber
17 Ekim 2021 12:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na vesayet tepkisi: Bu açıkça suçtur

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika turu öncesi düzenlediği basın toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik çağrısının açıkça tehdit olduğunu söyledi. CHP liderinin açıkça suç işlediğini kaydeden Erdoğan, "Sen kimsin ya? Bu ülkenin memurunu nasıl tehdit edersin?" sözleriyle tepkisini dile getirdi.. Kılıçdaroğlu'nun Merkez Bankası ziyaretiyle ilgili de yalan söylediğini belirten Erdoğan, kamuoyunda son dönemde paylaşılan anket sonuçlarına ise güvenmediğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na vesayet tepkisi: Bu açıkça suçtur
recep tayyip erdoğan,cumhurbaşkanı,afrika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'ndaki basın toplantısında gündeme ilişkin konularda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik sözlerinin açıkça tehdit ve suç olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaptığı açıklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafı. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin? Sen kimsin?" diyerek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin de konuşan Erdoğan, "Merkez Bankası'nın bağımsızlığını tartışıyorsun. Bağımsız olduğu için sana aynı gün randevu verdi" dedi.

Anket firmalarının son dönemde yayınladığı anket sonuçlarına güvenmediğini vurgulayan Erdoğan, "Bu tür anketlerde manipülasyondan ciddi manada bıktık. Ben milletimizin bu balon anketlere gereken cevabı vereceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Afrika ziyaretimiz kapsamında önemli adımlar atacağız. Ziyaretlerimiz kapsamında meclis hitabımız da olacak. Karşılıklı ziyaretlerimiz ilişkilerimizde önemli bir ivme yakalanmasına vesile oldu. İlişkilerimizi daha ileriye nasıl götüreceğimize ilişkin değerlendirmelerimiz olacak. Son durağımız Nijerya olacak. Bu konuda Maarif vakfı okullarımız, Türk Kızılayı ve diğer kurumlarımızın çalışmaları da Afrikalı kardeşlerimizle gönül köprülerimizi sağlamlaştırıyor. Bunları değerlendirme imkanı bulacağız. Afrika'ya bir farklı bakıyoruz. Başkaları gibi eski sömürge düzenini yeni yollarla sürdürmeye çalışanlardan da değiliz. Angola ve Togo'ya Türkiye'den Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk seyahatler olduğu için bu ziyaretler ayrıca önem taşıyor.

CHP LİDERİNİN BÜROKRATLARA YAPTIĞI ÇAĞRIYA TEPKİ

Ana muhalefet liderinin yaptığı açıklama, CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafı. Bürokrasiyi seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek başka bir şey değildir. Türkiye Cumhuriyeti kabile devleti değildir. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaların siyaseti garabetini bir tarafa bıraktım, açıkça suçtur. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit ediyorsun? Öğretmenleri, polisi, yargıyı tehdit ediyorsun. Sen kimsin ya? Bay Kemal bu alan boş değil. Bu ülkede memurunun haklarını savunan bir iktidar var.

KILIÇDAROĞLU'NUN MERKEZ BANKASI ZİYARETİ

Merkez Bankası'nın bağımsızlığını tartışıyorsun. Başkan sana randevu verdi mi? Bağımsız olduğu için aynı gün randevu verdi. Görüşmeden sonra yaptığın açıklamalarda halkı kandırmaya çalışıyorsun. Dostlarıyla söylem birliği ve rol paylaşımı yapmışlar. MB ziyareti gerçekleri görmesi bakımından umarım kendisi için yine de faydası olmuştur. Ancak ziyaret sonrası açıklamalarından görülüyor ki kim hangi bilgiyi verirse versin bunları anlamamışlardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na vesayet tepkisi: Bu açıkça suçtur
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrika ziyareti öncesi önemli açıklamalar

"ANKETLERE GÜVENMİYORUM"

Değerli arkadaşlar özellikle son dönemde ortaya atılan anketlerin kimler tarafından ne amaçla yapıldığı ortadadır. Bu tür anketlerde manipülasyondan ciddi manada bıktık. Ama gerçekçi anketler bunların manipülasyonlarını tamamıyla ayaklar altına alacak anketlerdir. Anketle millete psikolojik operasyon çabaları her zaman olmuştur. Ama biz bunlara alışığız. Kamuoyu araştırma şirketlerine benim güvenimin kalmadığını daha öne de açıklamıştık.

Son seçimlerde sonuçları bırakın bileni, yakın tahminde bulunan bile çıkmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bunu açıkça gördük. Çalıştıkları partinin beklentilerine göre sonuç çıkarıyorlar.

Eserleri yatırımları milletimiz görmüyor mu sanıyorsunuz? Sandık bu işlerin aynasıdır. Milletin gönlünde şaşmaz yer alan AK Parti inşallah haziranda da yola devam diyecektir. Ben milletimizin bu balon anketlere gereken cevabı vereceğine inanıyorum."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda bürokratlara seslenip, "Vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri emir olarak telaki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarsınız. Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. 'Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa Pazartesi itibariyle durun. Kurumları bir şahsın ve ailesinin ahırına dönüştürenler, elbette ki hesap verecektir. Sizler hala bu pislikten kendinizi sıyırma şansına sahipsiniz. Bu şansı kullanın" şeklinde konuşmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...