Tgrt Haber
26 Haziran 2019 19:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun referandum çağrısına cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’dan Japonya’ya hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parlamenter sisteme dönme çağrısına ilişkin, "Sayın Kılıçdaroğlu, kendi söylüyor kendi dinliyor. Millet kararını verdi bu iş bitmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun (referandum çağrısı) bu ifadesiyle hareket edecek değiliz. Yola koyulduk, aynı kararlılıkla yola devam ediyoruz." dedi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun referandum çağrısına cevap
erdoğan

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

G-20'de alınan kararlar ve görüşmeler dünya tarafından önemle takip ediliyor. Biz de G-20 bünyesindeki tartışmalara aktif olarak katılıyoruz.

Japonya büyüme, kaliteli altyapı, yolsuzlukla mücadele, istihdam, kalkınma gibi başlıkları öne çıkaran bir gündem hazırladı.

Türkiye olarak biz de ticaretin serbestleşmesine vurgu yaptık, Osaka'da bunu tekrarlayacağız.

Mülteciler meselesini G-20'de gündeme taşıyoruz, zira bu konuda en çok bedel ödeyen ülke Türkiye'dir..

Terörizmin finansmanının önlenmesi önem verdiğimiz konulardan biri. Terörle mücadelede ilkeli, kararlı duruş sergilenmesi gerektiğinin altını çizeceğiz.

Zirve kapsamında sağlık, istihdam, tarım ve sürdürebilir kalkınma alanlarında görüşlerimizi dile getireceğiz.

G-20 Liderler Zirvesi'nin ardından Japonya'ya resmi ziyarette bulunacağım.

Japon iş insanları ile bir araya geleceğiz.

Usta fotoğrafçımız Ara Güler adına sergiler düzenliyoruz. Bu serginin Kyoto'daki açılışını da yapacağım.

"ÇİN DEVLET BAŞKANI İLE BÖLGESEL VE ULUSLARARASI KONULARI ELE ALACAĞIZ"

Usta fotoğrafçımız Ara Güler adına sergiler düzenliyoruz. Japonya ziyaretim vesilesiyle bu serginin Kiyoto'daki açılışını yapacağız. Japonya'da yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelip, hasret gidereceğiz. Japonya'nın ardından 2 Temmuz günü Çin'i ziyaret edeceğim. Pekin'de bir araya geleceğimiz Çin Devlet Başkanı ile ilgili bölgesel ve uluslararası konuları ele alacağız. Asya'yı Avrupa'ya bağlayan yolların merkezinde bulunan Türkiye, Çin'le birlikte İpek Yolu'nun önemli ülkelerinden biridir. Çin'le güçlü bir diyaloğun sürdürülmesinde fayda görüyoruz. Bu ziyaretimin Japonya ve Çin'le ilişkilerimizin güçlendirilmesinde önemli katkıda bulunacağına inanıyorum.

SORU VE CEVAP KISMI

S-400 AÇIKLAMASI

S-400'le ilgili bugüne kadar birçok kez gerek şahsım gerek ilgili arkadaşlarım Dışişleri, Savunma Bakanlığı bu konuda işin bittiğini, artık işin teslim süreci içerisinde olduğunu ifade ettik. Nedense bizim söylediklerimize pek inanılmıyor, bizim dışımızda söylenenler itibar görüyor. Şunu unutmayın Türkiye bir NATO ülkesidir. Amerika da bir NATO ülkesidir. NATO ülkeleri birbirine yaptırım uygulamaya başladıysa doğrusu bunu bilmiyorum. Amerika ile ortaklığımız bir stratejik ortaklık çerçevesinde yürütülmektedir. Sayın Trump'la yaptığım görüşmede doğrusu bu izlenimi almadım. Alt kademede birileri konuşuyor. Japonya'da bu konuyu tekrar ele alma fırsatımız olacak. B planı, C planı diyerek doğmamız çocuğa don biçme yoluna gitmeyelim. O bizde saklı kalsın, adeta çeyiz sandığındaki gibi. Zamanı gelince meydana çıkarırız.

"SAYIN KILIÇDAROĞLU'NUN BU İFADESİYLE HAREKET EDECEK DEĞİLİZ"

Sayın Kılıçdaroğlu kendi söylüyor, kendi dinliyor. Yeni yönetim sistemine parlamento kararıyla mı girdik, yoksa AK Parti kendi verdiği kararla mı girdi, yoksa millete mi gittik.Bunun kararını milletimiz vermedi mi? Millet kararını verdi ve bu iş bitmiştir. Şu anda 1 yılı geride bıraktık. Eksisiyle, artısıyla her şey ortaya çıkıyor.Bundan sonraki süreçte nerelerde aksama varsa giderilerek yolumuza gideriz. Akşam yat, sabah kalk referandum dünyanın hiçbir yerinde böyle durum yok. Parlamenter sistemini denedik bizi nerelere getirdiğini biliyorsunuz. Çok bedeller ödedik, aynı bedeller ödemek istemiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesiyle hareket edecek diyoruz. Yolumuza aynı kararlılıkla devam ediyoruz.

"ADALET BAKANLIĞI MÜRACAAT ÜZERİNE ADIMINI ATMIŞTIR"

Türkiye'de hangi kurum hangi şartlarla çalışacak bu yasalarla belirlenmiştir. Cezaevinde olanlarla görüşme hangi şartlarla müsaade edilir belirlenmiştir. Adalet Bakanlığı'na müracaat yapılmıştır ve böyle adım atılmıştır.Bununla ilgili olarak bakanlığımız hatta hatta ben daha ileri gidiyorum Milli İstihbarat Teşkilatı, bu çalışmaları yaparken kime nasıl izin vereceğini yasalara kayıtlı olarak bu adımları atar ve değerlendirmesini yapar. Kalkıp da muhalefetten şöyle ses geliyor,böyle ses geliyor buna bakmaz. Bakanlık müracaat üzerine adımını atmış kararını vermiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...