Tgrt Haber
20 Aralık 2021 21:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kredi çekip paradan para kazanmaya çalışanlara tepki: Alnını karışlarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan yatırımcılara seslenirken kamu bankalarının yatırımcılarının emrinde ve yanında olduğunu belirtti. Erdoğan, kredi çekip başka yere aktararak paradan para kazanma yoluna başvuranlara ise sert tepki gösterirken “Alnını karışlarız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kredi çekip paradan para kazanmaya çalışanlara tepki: Alnını karışlarız
cumhurbaşkanı erdoğan,ak parti,kabine,yatırım,çağrı,kamu banka

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yeni ekonomik tedbirlerini açıkladı. Erdoğan, IMF'ye borç kalmadığını belirtirken “Artık bu ülke yüksek faizle parasına para katanların, ithalatın cenneti olmayacaktır. Bu ülke IMF programları yoluyla ekonomi ve siyasetini dışarıya rehin veren ülke olmayacaktır. Ekonomiyi dışarıya rehin vermeyeceğiz. Göreve geldiğimizde 23,5 milyar dolar IMF olan borcu sıfırladık. Şu anda IMF'ye borcumuz yok. Bay Kemal bu borç yükünü nereden aldık? Sizlerden aldık” ifadelerini kullandı.

TUSCON VE TÜSİAD'A TEPKİ

Erdoğan kamu bankasından kredi alıp başka yere aktaran yatırımcılara tepki gösterdi. Erdoğan, “Bu ülke sıcak para hülyasıyla avutulup, ekonomisi asıl ihtiyaç duyduğu adımlardan uzak tutulan bir ülke olmayacaktır. Bütün yatırımcılarımız lütfen kamu bankaları onların her zaman yanındadır, emrindedir. Amma kamu bankasından krediyi alıp, bunu bir başka yere aktarmak suretiyle paradan para kazanma yoluna, yöntemlerine başvuranların da alnını karışlarız. Projeye bağlı her türlü yatırıma destekte varız. Buyursunlar yatırımları yapsınlar. Bu konuda TUSKOM, TÜSİAD hadi gelin yatırımlarınızı yapın. Üretimimizin bir kısmı ithalata bağlı olduğu için sanayi ve tarımın henüz arzu ettiğimiz esnekliğe kavuşmadığını biz de biliyoruz, inşallah bunları tek tek çözeceğiz” şeklinde konuştu.

"MUHALEFETİN AKLI BUNA ERMEZ"

Erkem seçim tartışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haziran 2023'ü bekleyeceksiniz. Hazine'deki hazır parayla al kullan. Ya bunları yapsaydınız o zaman. CHP'nin iktidar döneminde neden yapmadınız. Aklınız ermez çünkü. Türkiye öyle hazır para gelmiyor. Kaynak üreteceksiniz. Para kaynaklarını çeşitlendireceksiniz. Lider olarak bu para kaynaklarını çeşitlendiriyorsanız sonuç alırsınız. Şu anda önümüzde yapılmakta olan şehir hastanesi var. Aynı şekilde altyapıyla ilgili devam ediyor. 5 tane havalimanı var. Daha yapılacak olanlar var. Ama siz bunu hazır kasadan yapmaya çalışırsanız orada tıkanırsınız. Biz kaynakları şekillendirerek yapıyoruz ama muhalefetin aklı buna ermez"dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...