Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 May 2021 06:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kudüs'e üçlü yönetim teklifi

Cumhurbaşkanı Erdooğan, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Kudüs'ün 3 dinin temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından yönetilmesini önerdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kudüs'e üçlü yönetim teklifi
cumhurbaşkanı erdoğan,,kudüs,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından Millete Sesleniş konuşmasında çarpıcı mesajlar verdi.

Osmanlı döneminde Kudüs’te üç dine mensup insanların huzur içinde yaşadığını hatırlatan Erdoğan, bugün yaşanan problemin çözümü için de bir teklifi olduğunu dile getirdi

Papa Fransuva ile görüşemsinde konuyu ilettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs konusunda yeni bir düzenleme gerektiğini söyledi. 

Müslümanların, Yahudilerin ve Hristiyanların vazgeçilmez dinî sembollerini bünyesinde barındırdığını belirten Erdoğan, Kudüs’ün kalıcı bir barışa ve huzura kavuşması için herkesin fedakârlık yapması gerektiğini söyledi.

ERDOĞAN'DAN TARİHİ TEKLİF

Osmanlı döneminde tüm inanç mensuplarının kendi ibadetlerini rahatça yapabilmelerine, ibadetlerine sahip çıkabilmelerine imkân veren uygulamadan ilham alarak şu teklifi yapıyoruz diyen Erdoğan, "Kudüs’ün 3 dinin temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından yönetilmesi günümüz şartlarında en doğru ve tutarlı yol olacaktır" dedi.

Aksi takdirde bu kadim şehirde kalıcı barışı sağlamak kolay, mümkün görünmediğini ifade eden Erdoğan, "Dünya tarihi Kudüs’te ateşlenen bombaların yol açtığı devasa çatışmaların, yıkımların, oluk oluk akan kanların örnekleriyle doludur. Bu tehdidin önüne geçmenin mevcut durumdaki en hızlı ve etkin yolu Kudüs’ü teklif ettiğimiz şekilde yeni bir yönetim statüsüne kavuşturmaktır." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...