Tgrt Haber
13 Ağustos 2022 20:57 - Güncelleme : 13 Ağustos 2022 21:21

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevşehir'de önemli açıklamalar: Cemevlerinin taleplerine yönelik iki bakanlık çalışıyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nevşehir’de 'Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 751. Yıl Dönümü Anma Programı'nda konuştu. Erdoğan, "Ülkemizdeki 1585 cemevinin tamamı ziyaret edilerek talepleri belirlendi. Tüm cemevlerinin talepleri için iki bakanlık çalışıyor" dedi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevşehir'de önemli açıklamalar: Cemevlerinin taleplerine yönelik iki bakanlık çalışıyor
Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nevşehir'de Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Hacı Bektaş Veli'nin 751. ölüm yıl dönümü anma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nevşehir'de Hacı Bektaş Veli'nin ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Hacı Bektaş Veli başta olmak üzere bu toprakları imanları ile yoğurarak Anadolu'yu vatanımız haline getiren tüm gönül sultanlarını rahmetle anıyorum. Hak dostlarının bize bıraktığı mirasa ne kadar sıkı sarılırsak geleceğe omkadar güvenle bakabiliriz. Maruz kaldığımız tüm hayati sınamaları inançla aştık.

Bayrak gösterdiğimizi her yerde farkımızı ortaya koyuyor, gönüller kazanıyor, kalıcı izler bırakıyoruz. Hazereti Hünkarı gelin canlar bir olalım çağrısını tüm insanlıkla paylaştık. Etap etap süren çalışmaların tamamlanmasının ardından bu külliye tümüyle hizmete girmiştir. Bu kapı yeniden gönülleri aydınlatmaya devam etmiştir.

İKİ BAKANLIK TALEPLER ÜZERİNE ÇALIŞIYOR

Geçtiğimiz günlerde Muharrem orucu sebebiyle canlar ile bir araya gelip Kerbela şehitlerimizi yad ettik. Ülkemizdeki 1585 cemevinin tamamı ziyaret edilerek talepleri belirlendi. Tüm cemevlerinin talepleri için iki bakanlık çalışıyor.

Anadolu'daki varlığımızı hazmedemeyenlerin ayrılık tohumları ekerek vatanımız parçalama niyetleri bugün de vardır. Birliğimizi beraberliğimiz güçlendirme yönünde attığıız adımlara tahammül edemeyenlerin sufleyi nerden aldıklarını gayet iyi biliyoruz.

Pek çok oyunun ve provokasyonun örneklerini her gün takip ediyoruz. Birliğimiz daha sıkı sahip çıkarak bu oyunu hep birlikte bozacağız.

Bu kapı sevgi barış kardeşlik kapısıdır diyerek bir araya gelen herkese şükranlarımı sunuyorum."

Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor...

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...