Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 May 2019 19:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
cumhurbaşkanı erdoğan

Başkan Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle düzenlenen programda konuştu. Erdoğan, "Dünya'da emek ve dayanışma günün geçmişi bir buçuk asrı ancak bulurken, biz de neredeyse bin yıllık bir birikim söz konusudur. İş olmazsa işveren olmaz ama yanı derecede önemli olarak işçi olmazsa da iş olmaz." dedi. Öte yandan Erdoğan, "Kimi sendikaları makbul kimi sendikaları öteki olarak gören kafa, 28 Şubat dönemi kafasıdır." eleştirisinde bulundu.
Başkan Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle düzenlenen programda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"1 MAYIS'I ANLAMINA UYGUN ŞEKİLDE KUTLUYORUZ"

İşçilerimizin yüzde birini bile temsil etmeyen yapıların huzurumuzu bozmasının önüne geçtik. Bizim işçilerimiz vatanımıza, milletimize değerlerimize bağlıdır. Hayatları boyunca hep darbecilerin safında yer alanlar artık işçilerimizin arkasına sığınamıyor. Tüm işçi konfederasyonlarımızla, sendikalarımızla 1 Mayıs'ı anlamına uygun şekilde kutluyoruz.

"ÜRETİM VE ALIN TERİNİ, KAZANÇ İLE HAKKANİYETİ BİRBİRİNDEN AYIRMIYORUZ"

1 Mayıs'ta artık kavga, gürültü yok. Elbette eylemciliği profesyonel meslek haline getirenler ortalığı karıştırmak istiyor ama milletin itimadı kalmadı. Bizim inancımızda kültürümüzde emeğin ayrı bir yer vardır. Üretim ve alın terini, kazanç ile hakkaniyeti birbirinden ayırmıyoruz. Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır. Zulüm bizim inancımızda küfre eş değerdir.

"KİMİ SENDİKALARI MAKBUL, KİMİ SENDİKALARI ÖTEKİ OLARAK GÖREN KAFA, 28 ŞUBAT DÖNEMİ KAFASIDIR"

İşçilerimizin hak arama mücadelesini değerlendirirken hiçbir zaman üye oldukları sendika gibi kriterlere bakmadık. 31 Mart seçimlerinin ardından kimi belediyelerde sendika üyelerine veya işe giriş tarihine bakılarak ayrımcılık yapıldığına hatta insanlarımızın aşı ile işi ile oynandığına dair üzücü haberler alıyoruz. Üstelik bu tür ayrımcılıkları meşrulaştırmak için birçok yalana ve çarpıtmaya başvuruluyor. Kimi sendikaları makbul, kimi sendikaları öteki olarak gören kafa, 28 Şubat dönemi kafasıdır. Birileri bu kafayı yeniden hortlatmaya çalışıyor. Biz hiçbir sendikaya kendi arka bahçemiz olarak bakmıyoruz.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...