Tgrt Haber
26 Aralık 2021 21:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Necip Fazıl Ödülleri'nde ayakta alkışlanan sözler

"Necip Fazıl Ödülleri" sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Necip Fazıl ödülleriyle zorbaların konforu bozulmuş, al gülüm ver gülüm işlettikleri tezgahları dağıldı. Bu ödüller kendileri dışında kimseye var olma hakkı tanımayan zorbalara karşı açılmış bir bayraktır" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın Ayasofya ile ilgili sözleri ise salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Necip Fazıl Ödülleri'nde ayakta alkışlanan sözler
cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Necip Fazıl Ödülleri" programında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Üstad'ın aziz hatırasına hürmeten 2014 yılında başlattığımız Necip Fazıl Ödülleri'nde 8. seneyi geride bırakıyoruz. Üstad yılmadı, korkmadı, korkutulamadı. Çünkü o bir dava insanıydı. Üstad vefatının üzerinden geçen 38 yıla rağmen eserleriyle mücadelesiyle asil duruşlarıyla bizlere rehberlik etmeye devam ediyor.

"NECİP FAZIL ÖDÜLLERİ, ZORBALARA KARŞI AÇILMIŞ BİR BAYRAK"

Necip Fazıl ödülleriyle zorbaların konforu bozulmuş, al gülüm ver gülüm işlettikleri tezgahları dağılmıştır. Necip Fazıl Ödülleri Türkiye Merkezli düşünme sürecine de önemli katkılar yapmaktadır.

Türkiye'nin ilim, kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan herkes bu ülkeye büyük bir hizmette bulunmaktadır. Her yıl titiz bir çalışmayla kültür ve edebiyat dünyamızın mümtaz isimlerini tescil eden ödül jürimize teşekkür ediyorum.

Bu ödüller kendileri dışında kimseye var olma hakkı tanımayan zorbalara karşı açılmış bir bayraktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Necip Fazıl Ödülleri'nde ayakta alkışlanan sözler

ŞİİR ÖDÜLÜ MUSTAFA AYDOĞAN'A

Bu sene listenin ilk sırasında şiir ödülü yer alıyor. Mustafa Aydoğan'a takdim ediyoruz. Dingin, sade üslubuyla okurlarının gönlünü çaldı. Kalp tellerimizi titreten Mustafa Aydoğan kardeşimizi tebrik ediyorum.

EDEBİYAT ÖDÜLÜ MUKADDER GEMİCİ'YE

Asla Pes Etme, Kar Makamı gibi eserleri edebiyat dünyamıza kazandıran Mukadder Gemici'yi görüyoruz. 

Değişim hayatın gerçeğidir ama değişim ve yozlaşma arasında ince bir çizgi vardır. Modernleşme ile beraber insanın fıtratına yönelik bakış açısı da değişti. Sadece güçlünün ayakta kaldığı bir sistem inşa edildi. Beyaz adam, vahşi toplumlara sözde medeniyet götürme amacıyla dünyanın en büyük soykırımlarına imza attı. Pek çok yerde tarihin en vahşi cinayetleri işlendi.

Bu yaklaşım maalesef günümüzde de sürüyor. Akdeniz'de mülteci botlarına yapılan saldırıları hatırlayın. Göç ettikleri Avrupa başkentlerinde kaybolan çocuklar. İnsanı metalaştıran bu zihniyetin günümüze yansımalarından sadece bir kaçıdır. 

İnsanı değersizleştiren her türlü yaklaşımı reddediyoruz. İlim, hikmet, ahlak ve adalet temelleri üzerine kurulan İslam Medeniyeti dünyayı daha yaşanılabilir hale getirmeyi hedefliyor.

FİKİR VE ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ TAHSİN GÖRGÜLÜ'NÜN

Fikir dünyamızı genişleten Tahsin Görgülü hocamıza Fikir ve Araştırma Ödülü'nü veriyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Necip Fazıl Ödülleri'nde ayakta alkışlanan sözler

AYASOFYA SÖZLERİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Fikir ve yazı hayatının her alanında coşkun bir ırmak gibi akan eseler vermiştir üstat Necip Fazıl. 'Ayasofya açılacak. Ayasofya mutlaka açılacak" derken Sultan Ahmet Meydanı'ndan gençliğe böyle hitap ediyordu. Bu rastgele bir ses değildi. Bu imanın o gür sadasıydı. Bu da bize nasip oldu ve Ayasofya açıldı. Rahmetli Sezai abinin de dediği gibi, 'Kaderin üstünde bir kader vardır'. Terörün, şiddetin, Batı'ya öykünmenin kol gezdiği bir dönemde üstat koca bir neslin kaybolup gitmesine engel oldu.

İLK ESER ÖDÜLÜ

İlk Eseler Ödülünü, Safiye Gölbaşı ve Kadir Daniş'e veriyoruz.

KÜLTÜR SANAT ÖDÜLÜ

Kültür Sanat Ödülümüzü Haşim Cabrera'ya veriyoruz.

SAYGI ÖDÜLÜ

Necip Fazıl Saygı Ödülünü ise Prof. Dr. Süleyman Uludağ hocamıza veriyoruz. Hocamız birçok eserde imzası bulunan mümtaz bir isimdir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...