Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ocak 2022 15:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı'nda yaptığı konuşmada öğretmenlere müjdeyi verdi. Bu ay sonunda 15 bin öğretmen ataması yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesleki eğitimde yeni projeyi de duyurdu. Erdoğan, tecrübeleri uluslararası alana taşımak için Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin açılacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi
cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Ocak ayının sonunda 15 bin atama yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesleki eğitimde de yeni bir projeyi uygulamaya geçireceklerini açıkladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün Türk ekonomisi sanayisi için çığı açan bir projeyi daha gerçeğe dönüştürmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bu proje ülkemizin temel ihtiyaçlarından bir tanesini daha gideriyor. Teori ile pratiği buluşturan bu güzel projenin ülkemiz milletimiz iş dünyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

İzmir İktisat Kongeresi'nde bu hedefleri çok net bir şekilde görebiliyoruz. Ancak bu hedefler tam anlamıyla uygulanamadı. Daha sonra neredeyse her 10 yılda bir tekrarlanan darbeler nedeniyle Türkiye çok bedeller ödedi. Türkiye ekonomide üretim ve sanayileşme alanında onca gayrete rağmen kabuğunu kırmayı bir türlü başaramadı. Aslına bakılırsa, ülkemizin her alanda olduğu gibi sanayileşmede de geri bırakılması art niyetli bir senaryonun neticesidir.

1950, 1970 ve 1990'lardaki büyük dönüşümleri hep kaçırdık. Aynı dönemde kalkınma yarışına girdiğimiz tüm ülkeler hızla gelişirken, ülkemiz siyasi ve ekonomik geri kalmışlığa mahkum edildi.

Göreve geldiğimizde ülkemizin tepesinde kara bulutlar dolaşıyor, umutlar giderek zayıflıyordu. Toplumun tüm kesimleri adeta kan ağlıyordu. Kolları sıvadık ve milletimize Türkiye'yi 4 ana sütun üzerinde yükseltme sözü verdik. Eğitim, sağlık ve adalet ve emniyet olduğunu ifade ettik. Bu sözümüze hep sadık kaldık. Şartlar ne olursa olsun eğitimin ikinci plana itilmesine izin vermedik, hazırladığımız tüm bütçelerde aslan payını eğitime ayırdık.

ÖĞRETMENLERE ATAMA MÜJDESİ

Ülkemizin dört bir yanını modern okullarımızla donattık. Bu ay sonunda 15 bin öğretmen ataması daha yapıyoruz.

YENİ PROJEYİ DUYURDU

Mesleki eğitim ve teknik alandaki tecrübemimizi uluslarlarası alana taşımak amacyla yeni bir projeyi devreye alıyoruz. Açacağımız Uluslaralarası Mesleki ve Teknik Anadolu liseleriyle hem kendi evlatlarımıza evlatlarımıza yeni ufuklar kazandıracak hem de gönül coğrafyamızdan gelecek gençlere mesleki eğitim imkanı sağlayacağız. Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Yeni bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Açacağımız uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleriyle gençlere mesleki eğitim imkanı sağlayacağız. Mesleki eğitim merkezlerimiz ecdadımızın ahilik mirasının bir yansımasıdır.

Mesleki eğitim merkezindeki çırak öğrencilere asgari ücretin yüzde 30'unun ödenmesini sağlayan kanun değişikliği tamamlandı. Kalfalık yeterliliği kazanan 12. sınıf öğrencilerine ise asgari ücretin yarısı kadar 2 bin 126 lira ödeme yapılacak. İşletmelerce üstlenilecek bu ödemelerin tamamı devlet katkısı olarak karşılanacak. Ayrıca sigortasını da yapacağız. 

Yıl sonuna kadar bir milyon genci mesleki eğitim merkezlerine dahil etmeyi planlıyoruz. Özel sektörün destek vermediği mesleki ve teknik eğitim başarıya ulaşamaz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...