Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ocak 2022 14:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: Cehaletten öte bir saygısızlıktır, hakarettir

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da Avrupa'nın en büyük kağıt fabrikası olan Batı Kipaş Kağıt Fabrikası'nın açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "AB'ye net 7,7 milyar dolar dış ticaret fazlası veren bir ülkeye domates ithalatçısı demek, saman ithalatçısı yaftası vurmak, cehaletten öte bir saygısızlıktır, hakarettir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: Cehaletten öte bir saygısızlıktır, hakarettir
Son dakika,Cumhurbaşkanı Erdoğan,Fabrika,Aydın,Söke

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da Avrupa'nın en büyük kağıt fabrikası olan lan Batı Kipaş Kağıt Fabrikası'nın açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Aydın Söke'de açılan kağıt fabrikasının önemli bir gelir kapısı olacağını belirten Erdoğan, "550 milyon dolarlık yatırım olan bu ilk etapta 800 kişi istihdam edecek. Tesisimiz 4.5 milyon dolarlık bir cari açığımızı kapatacak" ifadelerini kullandı.

"BU TESİS ÖNEMLİ BİR GELİR KAPIMIZ OLACAK"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Aydın Söke'de faaliyete geçen bu tesis önemli bir gelir kapımız olacak. 550 milyon dolarlık yatırım olan bu ilk etapta 800 kişi istihdam edecek. Tesisimiz 4.5 milyon dolarlık bir cari açığımızı kapatacak. Yüzde 40'ı tamamlanan 2. etap için 440 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Toplamda 1400 kardeşimiz buradan evine ekmek götürecek. Tesisin önemli bir özelliği daha mevcut. Tesisimiz Türk ekonomisinin yeşil dönüşümüne de katkı sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: Cehaletten öte bir saygısızlıktır, hakarettir
Erdoğan, Batı Kipaş Kağıt Fabrikası'nı gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

TÜRKİYE, 500 MİLYAR DOLAR DIŞ TİCARET HACMİNE ULAŞTI

Kullanacağı elektiriği de kendisi üretecek tesisimiz doğa da katkı sağlayacak. Bu topraklara değer katan, üreten ihracat eden tüm yatırımcılara destek vermeye devam ediyor. KİPAŞ holdingin bu yatırımı destekliyoruz. Bu yatırıma çeşitli destekler sağlıyor. Oluşturduğu ekonomik ve sosyal katkı göz önüne alındığında, bu tesisin aldığı destekler hakkıdır. Firma sahiplerinden beklentim 2. etap yatırımı en kısa zamanda tamamlayarak üretime başlamalıdır.

Türkiye 500 milyar dolar dış ticaret hacmine ulaşan, sanayi üretim endeksi yüzde 144 seviyesine varan bir ülkedir.

"200 MİLYON DOLARLIK İHRACAK YAPACAK"

Ülkemizin 250 milyon dolarlık kağıt ithalatını sonlandıracak tesis, aynı zamanda 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirecek.

"YATIRIMCILARA DESTEK VERMEYİ GÖREV BİLİYORUZ"

Hükümet olarak yerli-yabancı ayrımına gitmeden, kimseyi ayırmadan, dışlamadan Türk ekonomisine güvenen herkese sahip çıkıyoruz. Bu topraklara değer katan, üreten ihracat eden tüm yatırımcılara destek vermeye devam ediyoruz. Tüm yatırımcılara destek vermeyi görev biliyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: Cehaletten öte bir saygısızlıktır, hakarettir

MUHALEFETE SERT TEPKİ

AB'ye net 7,7 milyar dolar dış ticaret fazlası veren bir ülkeye domates ithalatçısı demek, saman ithalatçısı yaftası vurmak, cehaletten öte bir saygısızlıktır, hakarettir. Türkiye, muhalefetin iddia ettiği gibi fabrika satarak domates alan değil, bilakis Afrika, Asya ve Avrupa'nın imalat merkezi olan bir ülkedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...