Tgrt Haber
09 May 2022 13:51 - Güncelleme : 09 May 2022 16:44

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan mülteci açıklaması: Bize sığınan Suriyelileri asla kovmayacağız

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde yeniden tartışma konusu olan mülteci sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Savaştan çıkıp Türkiye'ye sığınan Suriyelilere sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize sığınanları katillerin kucağına atmayacağız. Onları asla kovmayacağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan fahiş fiyat artışı ve asgari ücretle ilgili de dikkat çeken mesajlar verdi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan mülteci açıklaması: Bize sığınan Suriyelileri asla kovmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde MÜSİAD'ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Şahsıma gösterdiğiniz teveccüh için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aynı şekilde 9 farklı dalda ödülleri takdim edilen değerli temsilcilerimizi de tebrik ediyorum. Kimi muhalefet aktörlerinin iş dünyamıza sabah akşam karamsarlık aşıladığı bu dönemde bu tören çok önemlidir. Cesur isimlerin ödüllendirilmesini çok anlamlı buluyorum.

'İSTİHDAMDA 30 MİLYONUN ÜZERİNE ÇIKTIK'

İstihdamda 30 milyonun üzerine çıktık, sanayi üretimimizde ve ihracatımız her ay rekor kırıyor. Yerli ve yabancı yatırımcıların iştahı artıyor. Her ay rekorlar kırıyoruz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan mülteci açıklaması: Bize sığınan Suriyelileri asla kovmayacağız

İHRACAT 240 MİLYAR DOLARI AŞTI

Bu yıl için daha büyük hedefler belirlemiştik. İhracatımız 240 milyar doları aştı. Nisan ayı itibarıyla yıl sonu hedefimiz olan 250 milyar dolara emin adımlarla ilerliyoruz.

Üretimini ülkemizde gerçekleştireceğimiz 919 yüksek teknoloji ürün belirledik. Türkiye'ye büyük kazanımlar sağlayacak 31 projenin desteklenmesine karar verdik. Türkiye'yi kritik teknolojilerin pazarı yerine üreticisi haline getirmeyi adım adım gerçekleştireceğiz. 

'SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin. Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyor. Bizim kapımız açık, onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Onun için bu süreç içerisinde, bu yardımseverliğimizi nasıl yapıyorsak yapmaya devam edeceğiz. 

ASGARİ ÜCRET VE FAHİŞ FİYAT ARTIŞIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İnsanımızın hayat standartını koruyacak adımlar atıyoruz. 85 milyonun fahiş fiyat artışlarından asgari düzeyde etkilenmesini sağlıyoruz. Asgari ücretle ilgili adımlar attık işverenimize kolaylık sağladık. Devlet olarak elimizi taşın altına koyduğumuzu gösterdik."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Damat ibrahim 9 Mayıs 2022 15:53

Sizede bu yakışırdı reisim

GULSAH DOGAN 9 Mayıs 2022 14:31

SN CUMHURBASKANIMIZI COK SEVİYORUZ ALLAH BASIMIZDAN EKSİK ETMESİN SAYGILAR HURMETLER DİLİYORUM

Sonraki Haber Yükleniyor...