Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 May 2022 14:19 - Güncelleme : 11 May 2022 15:59

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete mülteci tepkisi: Geri gönderemeyeceksiniz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısında, 2023 seçimlerinin kendisi için değil, Türkiye için önemli olduğunu vurguladı. Muhalefetin seçimleri görmeden titremeye başladığını söyleyen Erdoğan, "16. seçim zaferimize hep birlikte ulaşacağız" dedi. Mültecilerle ilgili eleştirilere de cevap veren Erdoğan, "Hepinize sesleniyorum. Bu kardeşlerimizi geri gönderemeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete mülteci tepkisi: Geri gönderemeyeceksiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti il başkanları toplantısında 2023 seçimleri, mülteci meselesi ve ekonomideki gelişmelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

2023 seçimlerinin ülke için büyük anlamı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu seçim Tayyip Erdoğan için, AK Parti için değil, Türkiye için önemli" ifadesini kullandı. Muhalefet partilerinin kurduğu 6'lı ittifakın yaşadığı anlaşmazlıklara değinen Erdoğan, "Daha seçimleri bile görmeden titremeye başladılar. Bunları sandığa gömeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Önümüzdeki bir yılı en iyi şekilde değerlendirerek 16. seçim zaferimize hep birlikte ulaşacağız. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi al yapısı sayesinde pek çok sınamayı başarıyla verdik. 

KILIÇDAROĞLU'NA MÜLTECİ TEPKİSİ

Bu seçim Tayyip Erdoğan için, AK Parti için değil Türkiye için önemli. Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi 2023'te yapılacak seçime bağlıdır.

Bu zatın söylediklerinin yarısı yalan, yarısı yanlış. 'Tayyip Erdoğan Suriye meselesini BM'de gündeme getirdi mi?' diye soruyor. Eline diline dursun. Bu zat hiçbir BM toplantısını takip etmemiş. Bunların gözü var görmez, kulağı var duymaz çünkü bunların kalpleri mühürlü. Gerçi bu adamın neyden haberi var ki.

Kılıçdaroğlu'nun 'Ya bana katılın ya önümden çekilin' şeklindeki meydan okumasını farklı yorumluyorum. Siyasette kavga hep vardır. Ülkemizi kalkınmak adına gerektiğinde yedi düvelle kavga ettik. Gerektiğine canımız pahasına mücadele ortaya koyduk. FETÖ'cüler kaldığımız yeri bombalamadılar mı? 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete mülteci tepkisi: Geri gönderemeyeceksiniz

'SENDE ÖYLE BİR YÜREK YOK'

Biz Atatürk Havalimanı'na geldiğmizde on binler oradaydı, ama bu Bay Kemal tankların arasından FETÖ'cülerin desteğiyle çıkıp Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gitti. Böyle ürkek, korkak, pısırık, zavallı birisidir. Daha sonra da utanmadan 'Haberim olsaydı ben de beklerdim' diyor. Orada on binler neyi bekliyor. Sende öyle bir yürek yok. Yeri geldi vesayet odaklarıyla kavga ettik, sen edemezsin.

Başta ABD olmak üzere, Avrupa'nın çeşitli ülkeleri silah ve mühimmatı Türkiye'deki teröristlere gönderdiler. Biz bunlarla mücadele ediyoruz Bay Kemal?

'6 BENZEMEZ İTTİFAKI'

Bunlar milletle kavga etmeye geldi. Türkiye'yi yeniden tek parti faşizmine döndürmeye geliyor. Bunlar yeniden milletin başına bela olmaya geliyor. Buna izin vermeyeceğiz.

Bunların yılan dillerinin ardındaki gerçek niyetlerini göstererek sandığa gömeceğiz. 6 benzemez ittifakı, daha seçimleri bile görmeden titremeye başladı.

MUHALEFETE SESLENDİ: MÜLTİCİLERİ GÖNDEREMEYECEKSİNİZ

Bay Kemal senin dün söylediğin bugün yoktur ama biz farklı bir medeniyetten geliyoruz. Ve bu medeniyette muhacirlik var, ensarlık var. Bize sığınan bu kardeşlerimize kapımızı açtıysak bundan sonra da korumaya devam edeceğiz. Biz asla silah dayararak düşmana teslim etmeyiz Bay Kemal. Bunu böyle bilesin.

Hepinize sesleniyorum. Bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz. Şu an itibarıyla bunu duyan gerek Suriyeli, Iraklı, Afgan kardeşlerimize ensar görevimizi yapıyoruz.

EKONOMİDE 3 AYAKLI PROGRAM

Fırsatçıların sebep olduğu dengesiz fiyatlamanın farkındayız. Milletimiz ciddi bir hayat pahalılığıyla karşı karşıya kaldı. Yapmadığımız şeyleri yapmış gibi göstermedik. İnsanlarımızın sıkınıtılarını gayet iyi biliyoruz. Buna karşı 3 ayaklı ekonomi programı yürütüyoruz. İlk ayağı Türkiye'yi dünyanın en büyük ilk 10 ülkesi arasına sokmak. İkinci ayağı istihdama öncelik vermek. Üçüncüsü ise bir yandan fiyat artışlarını kontrol altına almak, diğer yandan gelirleri artırmaktır."

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...