Tgrt Haber
23 May 2022 19:43 - Güncelleme : 23 May 2022 22:15

Son dakika! TGRT Haber peşini bırakmadı, Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Mahkumlara kovid izni, yoklama kaçaklarına bedelli askerlik, maaşlar...

Son dakika haberi: TGRT Haber’in uzun süredir gündeme getirdiği cezaevleri kapasitesindeki doluluk konusuyla ilgili yüz binlerce kişinin beklediği karar çıktı. Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açık cezaevlerindeki mahkumların Kovid-19 izninin 2023 yılına kadar uzatıldığını duyurdu. Yoklama kaçağı gençler için bedelli askerlik yolunu açacaklarını da söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayat pahalılığına karşı ise önümüzdeki aylarda atılacak adımlarla çözüm bulacaklarını dile getirdi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! TGRT Haber peşini bırakmadı, Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Mahkumlara kovid izni, yoklama kaçaklarına bedelli askerlik, maaşlar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan,kabine toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 16.25'te Beştepe'de toplanan Kabine Toplantısı sona erdi. 3 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının gündemi ve alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

YOKLAMA KAÇAKLARINA BEDELLİ ASKERLİK FIRSATI

"Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı gençlerimiz bedelli askerlikten faydalanabilecek. Bakaya gençlerimizin sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum.

CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI

Cezaevindeki hükümlülerin Kovid-19 izinleriyle ilgili de yeni karar aldık. Açık cezaevindeki hükümlülerin izinleri 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldı. Meclis'te yasal düzenlemeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz.

Son dakika! TGRT Haber peşini bırakmadı, Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Mahkumlara kovid izni, yoklama kaçaklarına bedelli askerlik, maaşlar...

HAYAT PAHALILIĞI MESAJI

Hayat pahalılığı başta olmak üzere çeşitli sıkıntılara maruz kaldığımız gerçektir. Bu millet arkaik, gerici, habis bir muhalefeti hak etmiyor. Ülkenin nasıl sorunlarını biz çözdüysek, Allah'ın yardımı ile mevcut sıkıntıların üstesinden yine biz geleceğiz.

Kendini yenilemek, başkalaşmak değil aynı maya ile varlığını devam ettirmek, büyümek, çoğalmak demektir. Değerlerimizi koruyarak kendimizi yenilediğimiz sürece hiçbir farklılık bize tehdit teşkil etmez. Dünya yeni bir dönüşümün eşiğindedir. Bu kritik süreçte en büyük avantajımızın milletimizin en kadim özelliğidir.

Bilhassa ücretli, dar gelirli, desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımızı koruyacak mekanizmaları kuruyor ve işletiyoruz.. Asgari ücret artışı, memur ve emekli maaşlarına yapılan zamlar, destek ve sübvansiyon paketleri bu yaklaşımlarımızın ifadesidir. 

Asgari ücret artışı, memur ve emeklilere yapılan zamlar bu yaklaşımımızın ifadesidir. Bundan sonraki önceliğimiz refah seviyesini artıracak politikalar olacak. Önümüzdeki aylarda atacağımız adımlarla hayat pahalılığının insanlarımız üzerindeki yükünü alacağız.

YUNANİSTAN'A SERT TEPKİ

Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Biz sözünde duracak şahsiyetli, onurlu siyasetçilerle yola devam edeceğiz. Bundan sonrasını kendi düşünsün. Kimlerle görüşecek, kimlere üs kurduracaksa kurdursun. ABD de F-16'lar konusunda herhalde Miçotakis'in ağzına bakmayacaktır."

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO'YA ÜYELİK BAŞVURUSU

NATO'ya üyelik başvurusunda bulunan ülkeler tarihlerine bakarlarsa doğudan gelen tehditlere karşı kendilerine de katkı sağladığımızı görecekler. Geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günleri oldukça yoğun telefon diplomasisi yürüttük. Hollanda Başkanı, NATO Genel Sekreteri, İngiltere Başbakanı, İsveç Başbakanı, Finlandiya Başbakanı ile bu konuları enine boyuna konuştuk.

Muhataplarımızı tamamına Türkiye'nin NATO'nun genişlemesi, terörle mücadele ve müttefiklik vurgusuyla paylaştık. Türkiye Yunanistan ve Fransa'nın NATO'dan çıkışı döneminde Türkiye o zaman onlara desteği vermişti. Ne oldu? Şu anda bu Yunanistan bizimle nasıl bir uyum içinde. FETÖ terör örgütünün Avrupa'ya gidiş güzergahı şu anda Yunanistan değil mi? Terör örgütlerini besleyen o değil mi? Şu anda 10'a yakın üs var Yunanistan'da ve bu üslerle acaba Yunanistan kimi tehdit ediyor? Bu üsler Yunanistan'da niye kuruluyor? Şu anda AB ülkelerine 400 milyar Avro borcu olan bir Yunanistan var. Kendisiyle görüştük.

Görüşmede aramızda üçüncü ülkeleri sokmayalım diye mutabık kaldık. Buna rağmen geçen hafta bir Amerika seyahati oldu. Senatoda Türkiye'nin aleyhine ne gerekiyorsa yaptığı gibi F-16'ları Türkiye'ye vermeyin demek suretiyle Amerika'ya adeta telkinlerde bulundu."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GULSAH DOGAN 25 Mayıs 2022 12:50

SN CUMHURBASKANIMIZI COK SEVİYORUZ ALLAH BASIMIZDAN EKSİK ETMESİN SAYGILAR

Sonraki Haber Yükleniyor...