Tgrt Haber
01 Haziran 2022 12:06 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 13:28

Son dakika: Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Van'da Kandil'e selam çakıyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, "İstanbul'a talan edilecek bir nimet olarak bakanlar, sadece Fethi sadece Osmanlı'yı değil, Cumhuriyeti de bizim yaptıklarımızı da anlayamazlar. Asıl olan gönüllerin fethedilmesidir." sözleriyle muhalefete yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun Van'da yaptığı açıklamalara da değinen Erdoğan, "Kılıçdaroğlu, Van'da terör örgütünün ağzıyla konuşarak aklınca Kandil'e selam çakıyor" ifadelerini kullandı.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika: Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Van'da Kandil'e selam çakıyor
cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Van'da yaptığı açıklamada "Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız." sözlerine sert sözlerle cevap verdi. Erdoğan, "Kılıçdaroğlu, Van'da terör örgütünün ağzıyla konuşarak aklınca Kandil'e selam çakıyor. CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, Van depreminde daha ilk geceden itibaren Van'da sizin yanınızda olan kimlerdi? Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıydı." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Ülkemizin önünü açan, ufkunu aydınlatan yasama çalışmalarına verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Samimi çalışmalarınızı takdirle takip ediyorum. TBMM ne kadar verimli ve etkin çalışırsa ülkemiz hedeflerine o derece hızlı yaklaşır.

TUSAŞ tesisini hizmete açtık, Konya-Karaman YHT'yi hizmete sunduk, organize sanayi bölgeleri eğitim merkezlerini hizmete açtık, Söke'de en büyük kağıt fabrikasını açtık, Giresun'da afet konutlarını teslim ettik, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü hizmete sunduk, Tokat Havaalanı'nı açtık, Faselis Tüneli'ni açtık, İdlib'de ve diğer bölgelerde 100 bin briket evden tamamlananlarını açtık, Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış töreninin gururunu paylaştık.

Son dakika: Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Van'da Kandil'e selam çakıyor

"İSTANBUL’A TALAN GÖZÜYLE BAKANLAR CUMHURİYET’İ ANLAYAMAZ"

İstanbul'a talan edilecek bir nimet olarak bakanlar, sadece Fethi sadece Osmanlı'yı değil, Cumhuriyeti de bizim yaptıklarımızı da anlayamazlar. Asıl olan gönüllerin fethedilmesidir. Bugün ecdadımızdan aldığımız ilhamla her yeri eman ve esenlik yurdu haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. 29 Mayıs 1453'ü maziden atiye kurduğumuz köprünün en önemli ayaklarından görüyoruz.

Ayasofya'yı yeniden açarak, fethin bağrındaki yarayı kapattık. Yüreği yaslı, mahzun Ayasofya ezanıyla İstanbul'un kalbinde yükselen sancak olarak medeniyetimizde yerini almıştır. Fatih'ten itibaren harap vaziyetteki İstanbul'un büyüleyici güzelliğe sahip olması Avrupalıları cezbetmiştir.

"BUNLAR MEDENİ DEĞİL"

Çamlıca Tepesi neydi, bir kirlilik abidesiyle o kulelerle. Çevrecilik adına konuşanlar, 'Burada bir çevre katliamı var' demediler. Biz geldik, oradaki demir yığınlarını kaldırdık ve muhteşem bir tasarım olan Çamlıca Kulesi'ni diktik.

Ana muhalefet bunlar kaçkın diyor, bunları buraya alamayız diyor, bunları göndereceğiz diyor. Aramızdaki fark bu, bunlar medeni değil, gayri medeni. Medeniyetimizin başkenti İstanbul'a ne yapsak, hangi hizmeti getirsek borcumuzu ödeyemeyiz.

ATATÜRK HAVALİMANI

Adını Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi olarak tescillediğimiz eser şehrin vahası, güzellik anıtı olarak insanımıza hizmet verecektir. Şu anda biz de öyle yapıyoruz. Dünyanın en modern, en işlevsel havalimanlarının başında gelen İstanbul havalimanı ülkemizin yüz akı olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Atatürk Havalimanı ise askeri havalimanı, sivil pistiyle kısmen bu vasfını sürdürecek. Biz yurt içi ve yurt dışı seyahatlerimizde Atatürk Havalimanı'nı kullanıyoruz. Yabancı devlet insanları da burada karşılanıyor. Biz Atatürk Havalimanı'na 1006 odalı şehir hastanesi yaptık 3 ayda. Ana muhalefetin hal binasını hastane takdim etmesi gibi milleti aldatma çabasında değiliz. Onlara o yakışır. Sancaktepe'de benzer bir hastaneyi yaptık. Bu iki hastanede de havaalanı var. Yurtdışında ölüme terk edilen vatandaşlarımız vardı ya, bizler oradan ambulans uçağımızla aldık, getirdik burada tedavileri devam ediyor.

Dün yeni bir haber geldi, Almanya'da yaşlı ama artık ölüm vaki dediği hastamız var. Televizyonda gördüm, biz yine elimizden geleni yapacağız. Biz batının veya batılının yaptığı gibi ölümü gözleyenlerden değiliz, her an ölecekmiş gibi hazırız ama kalkıp bir hasta için de 'Bu entübedir, her an gidebilir' diye ağıtlar yakmayız. Rabbim bize verdiği emaneti bizler kullanmaya mecburuz.

"HAZİNE'YE YÜK GETİRMEDEN ÜLKEMİZE KAZANDIRDIK"

İstanbul Atatürk Havalimanı'nı eski fonksiyonuyla devam ettirmeye çalışmak İstanbullulara haksızlık olacaktı. Türkiye'nin ve İstanbul'un daha uygun bir yerde yeni bir havalimanına ihtiyacı vardı. Yap-işlet-devret yöntemiyle Hazine'ye yük getirmeden ülkemize kazandırdık. Bu havalimanımız dünyada ilklerden, modern, lüks. Bu havalimanımızı daha da geliştiriyoruz. Yolcuların otel ihtiyacı için de gerekli desteği vereceğiz. Pistlerdeki eksiği de giderecekler. İGA belki de dünyada bir numara olacak. Kargo kısmı Atatürk Havalimanı olan yeni havalimanımızı büyütmeye devam ediyoruz.

Atatürk Havalimanı'nda 5 milyon metrekare üzerindeki alanı millet bahçesi yaparak İstanbul'un hizmetine sunuyoruz. Fethi çağrıştırması için 145 bin 300 ağaç dikiyoruz. Vatandaşımızın her türlü ihtiyacını karşılayacak altyapı kuruyoruz. 350 yaşında zeytin ağacının da dikimini yaptık.

Son dakika: Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Van'da Kandil'e selam çakıyor

"AHLAKLARINI KAYBETMİŞLER"

560 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz fetih kutlamaları Kılıçdaroğlu, bunları görsün. Yalan ve iftira ile millet bahçesi nedeniyle bize saldıranlara cevabı pazar günü verdik. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yeşil alan kazandıracak aklı başında tek bir kişi bulamazsınız. Ülkemizde birileri böyle bir hizmeti daha siyasi husumet malzemesi haline getirecek kadar ahlaklarını kaybetmiştir. Bunlar bizim her adımımızda karşımıza dikildiler. Beklerdik ki aynı çevreler Atatürk Havalimanı konusunda yanımızda olsun. 

Önümüzdeki fethin yıldönümü törenini Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin tamamlanan kısımlarında yaparak bunlara cevabı vereceğiz. Böylesine önemli bir projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum.

"KILIÇDAROĞLU KANDİL'E SELAM ÇAKIYOR"

Kılıçdaroğlu, Van'da terör örgütünün ağzıyla konuşarak aklınca Kandil'e selam çakıyor. CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, Van depreminde daha ilk geceden itibaren Van'da sizin yanınızda olan kimlerdi? Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıydı. 

Kılıçdaroğlu Van'ı överken, bu şehri nasıl İranlılara cazip hale getireceğini anlatan da Kılıçdaroğlu. Neden biliyor musunuz? Çünkü bu zat omurgasız, çünkü bu zat bir proje. Kaset çıkarlarıyla başa geldiğinden beri ülkede yapılan tüm eserleri engellemeye çalışmıştır. Yahu siz ne cinssiniz ya! Devlette devamlılık esastır. Söke söke bu ülkede bir yargı var, şakır şakır ödemeye mecbursun. 

"BU TİPLER OMURGASIZ!"

Bu zatın vakıflarımıza iftira atmasını da burnundan fitil fitil getirmek boynumuzun borcudur. Bizim çoluğumuzla, çocuğumuzla uğraşan bu zatın geçmişini ortaya dökmeyi de biliriz ama bize yakışmaz. Kaçacak iddiasından yurt meselesine kadar her şey bir projenin parçası olabilir. Ülkemizde yönetimi yalan ve iftirayla değiştirme projesidir. Bu tipler omurgasız oldukları için önce kendilerine verilen senaryoya göre önce her şey söylerler sonra da inkar ederler. 

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA 10 SORU

Buradan ben Kılıçdaorğlu'na sesleniyorum, bir kaç soru sormak istiyorum. Sorulara kıvırtarak değil kesin cevap vermesini bekliyorum. Şayet bu delikanlılığı yaparsa kendisini muhattap almaya başlayabiliriz. Birinci soru PKK'dan YPG'ye bölücü terör örgütlerinin tüm siyasi uzantıları, medya destekçileri ile birlikte lanetliyor mu? Lanetlemiyor mu? Türkiye'nin PKK'ya karşı yürüttüğü sınır ötesi operasyonları destekliyor mu? İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusunda riyakar çıkarlara karşı devletinin yanında mı? Pandeminin etkilerine karşılık sürdürdüğümüz mücadeleye destek veriyor mu? Mahkeme kararları ve kurum açıklamalarıyla yalan olduğu tescillenmiş iddiaları bir kenara bırakmaya var mı? Siyasi stratejilerini yabancılarına hazırlatmak yerine kendi partisiyle hazırlamaya başlayacak mı? Son soru yüreği yetip Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Bu soruların cevaplarını milletimizin huzurunda amasız, lakinsiz, samimiyetle verirse kendisiyle ilgili tutumumuzu gözden geçiririz. Biz AK Parti olarak milletimizin hayallerini gerçekleştirmek için hazırlanmaya devam edeceğiz. 

GEZİ OLAYLARININ ARKASINDA HANGİ GÜÇLERİN OLDUĞUNU TARİH DE YAZACAKTIR

Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım bir anda ülkenin çıkarlarını hedef alan çatışmaya dönmüştü. Dolmabahçe'deki caminin içinde bu eşkıyalar, teröristler bira şişeleriyle caminin içini pisletmişti. Bunlar çürük... Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazacaktır. Bay Kemal de oradaydı. Çünkü başı çeken oydu. Bunlar ancak terör sevicileri ile beraber. Çünkü kendileri de terör sevici.

BÖYLE BİR PANKARTI POLİSE RAĞMEN ASAMAZSIN ASTIRTMAZLAR

Dün köprüye çıkıp polislere hakaret edip pankart asmaya çalışan tipler bunun somut örnekleridir. Siyasetçi kılıklı provokatörler yaptıklarını terbiyesizliğin hesabını hukuka verecektir. Bu ne densizliktir. Sen vekil olsan ne yazar? Gelip de Şehitler Köprüsü'nde böyle bir pankartı polise rağmen asamazsın. Astırtmazlar. Ne oldu? Asamadın. Kültür sanat konusunda ülkemize bizden daha çok hizmet getiren limse olmadığına yürekten inanıyoruz. Gezi olaylarının planlı bir kalkışma olduğunu boşuna söylemiyoruz. Boğuştuğumuz pek çok sorunun başlangıç noktası Gezi olaylarıdır. 

Son dakika: Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Van'da Kandil'e selam çakıyor

"YENİ MÜJDELER YOLDA"

Ekonomide büyük bedeller ödedik, ödüyoruz. Kendimize yeni yollar, araçlar bularak yatırım-istihdam-üretim-cari fazla yoluyla büyümeyi sürdürecek TEM'i hayata geçirmeyi başardık. Geçtiğimiz yılı yüzde 11 büyüme ile kapatmıştık. İlk çeyrek yüzde 7,3 olarak açıklandı. İstihdamda tarihimizin rekorunu kırdık.

Tarım Kredi Kooperatifimizin açtığı mağaza sayısı 1300'e ulaştı. Bunu da 3 bine çıkarmak. Tedbirleri adım adım hayata geçireceğiz. İşçisiyle, işvereniyle, esnafıyla, emeklisiyle herkesimin sıkıntılarına çare olcak paketler hazırlıyoruz. Gençlerimize, kadınlarımıza, esnafımıza devlet bankaları başta olmak üzere her türlü desteği vereceğiz.

İstihdamı destekleyerek, sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek, çalışan ve üreten herkesin yanında yer alarak enflasyondan kaynaklanan refah kaybını adım adım telafi edecek tedbirleri hayata geçireceğiz. İşçisiyle, işvereniyle, esnafıyla, çiftçisiyle, memuruyla, emeklisiyle her kesimin sıkıntılarına çare olacak paketler hazırlıyor, uygulamaya koyuyoruz. Gerek gençlerimize, gerek kadınlarımıza, esnafımıza başta devlet bankaları olmak üzere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki haftalarda ve aylarda bu çerçevede yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız.

NATO ÜYELİKLERİNE KARŞI OLDUĞMUZU İLAN ETTİK

Güvenlik sorunlara kayıtsız kalan batı dünyası Karadeniz'in kuzeyinde çıkan çatışmada kendini benzer durumda buldu. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu böyle bir süren ürünüdür. Biz terör örgütüne verdikleri destek nedeniyle üyeliklerine karşı olduğumuzu ilan ettik. NATO terör örgütlerine destek kuruluşu değildir.

YUNANİSTAN İLE ANLAŞMAYI BOZDUK

AİHM'in önünde çadırlar kurmak suretiyle para topluyorlar. Bunlar göz önündeyken biz bunlara gelin diyebilir? Bunu bizden önceki yönetimler Yunanistan'a yaptı. Yunanistan 5+4, ABD'nin 9 üstünün Yunanistan'da kurulmasına imkan hazırladı. Bizim Yunanistan ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey anlaşmamız vardı, bozduk. Biz şahsiyetli dış politikadan yanayız. İkide bir uçaklarınla bize gösteri yap. Kendine gel, tarihten hiç ders almıyor musun? Türkiye ile dans etmeye kalkma. Şu anda bunlarla ikili görüşmeleri de yapmıyoruz. Bu Yunanistan yola gelmeyecek. Ne zaman bu yanlışlarından döner... Biz bunlardan bıktık, dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır.

OLASI SURİYE HAREKATI

PKK yandaşlarının faliyetlerini sivil toplum görünümüne sokarak desteklerken bizim vatandaşlarımızın faaliyetine karşı çıkanlar faşisttir. Türkiye'ye parasıyla vermedikleri silahları, teçhizatları terör örgütüne bilabedel aktaranlar hukuk devleti değil, terör devleti sıfatını hak eder.

Teröriste böylesine pervasızca yol veren ülke mi tehdit karşısında bizimle mücadele edecek? Bizim güney sınırlarımızı teröristlere karşı yürüttüğümüz harekatlara işgal diyenler mi yanımızda olacak? Bu sorulara kesin, net cevaplar bulmadan tavrımızı değiştirmeyeceğiz.

Güney sınırlarımız boyunca 30 km derinliğinde güvenli bölge oluşturma çabamızın yeni safhasına geçiyoruz. Tel Rifat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız. Buna kimler destek verecek, kimler köstek olacak göreceğiz."

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...