Tgrt Haber
08 Ağustos 2022 14:34 - Güncelleme : 08 Ağustos 2022 17:37

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in saldırılarına tepki: Mescid-i Aksa kırmızı çizgimiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail güvenlik güçlerinin son günlerde Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Türkiye'nin Filistin'in yanında olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mescid-i Aksa kırmızı çizgimiz. Çocukları öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz" ifadelerini kullandı. Suriye'ye yakın zamanda yeni operasyon düzenleyerek terör yuvalarını temizleyeceklerini söyleyen Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda ise "Ülkemize verilen sözler yerine getirilmeden Türkiye bu iki ülkenin üyeliklerini onaylamayacak" dedi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in saldırılarına tepki: Mescid-i Aksa kırmızı çizgimiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde 13. Büyükelçiler Konferansı'ndaKİ konuşmasında; İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Suriye'ye yapılacak yeni operasyonun yanı sıra İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Büyükelçiler Konferansı'nın önemi aradan geçen 14 yıl sonra çok iyi anlaşılıyor. Bölgemizde ve küresel ölçekte yaşanan kritik gelişmeler ele alındığında, fikir teatisine olan ihtiyacımız ortadadır. 

Kendini milletin siyasi iradesinden yüksek gören elitist zihniyetin engellemelerine maruz kaldık. Göreve geldiğimizde birçok karanlık odakla mücadele ettik. Devletin içine çöreklenmiş yapıların hedefi haline geldik.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçerek Türkiye'ye bedel ödeten vesayetçi yaklaşımları rafa kaldırdık.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in saldırılarına tepki: Mescid-i Aksa kırmızı çizgimiz

"MESCİD-İ AKSA KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Kudüs meselesindeki hassasiyetimizi, Türkiye'nin 2 devletli çözüme ve Filistin'in güvenliğine verdiği önemi İsrail yönetimiyle en üst düzeyde paylaşıyoruz. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nı bizim kırmızı çizgimiz olduğunu açıkça ifade ediyoruz. Son birkaç gündür İsrail güvenlik güçlerinin Gazze'yi ve Gazzeli sivilleri hedef alan saldırılara karşı net bir duruş sergiledik. Çocukları, kundaktaki bebekleri öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz. Türkiye, Filistin halkının ve Gazzeli kardeşlerinin yanındadır.

DOĞU AKDENİZ MESAJI

Derin bağlarda olduğumuz Balkanlarda refahın tesisi için ayrıca çalışıyoruz. Ege, Doğu Akdeniz ve Karadeniz'de de aynı gayretlere devam ediyoruz.

Bizi hayalcilikle suçlayanlar tarihi doğal gaz keşfi ile bir kez daha mahcup oldu. Yetki alanlarımızda bize rağmen herhangi bir tasarruf veya işlem yapılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz.

SURİYE'YE ASKERİ OPERASYON

Terörle mücadelemizi sürdüreceğiz. Suriye'de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri de temizleyerek, bu güvenlik kuşağının halkalarını inşallah yakında birleştireceğiz. Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

Belgelere rağmen FETÖ elebaşının serbest dolaşmasını kabul etmiyoruz. Hiçbir NATO ülkesinin Türk adaletinden kaçan FETÖ'cü alçaklar ve PKK'lı teröristler için birer güvenli liman olmaması gerekir."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...