Tgrt Haber
15 Şubat 2019 15:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan polisin kolunu ısıran HDP'li vekile sert tepki

Bursa Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeleri peş peşe sıraladı ve ekledi: "İstanbul-Bursa arasını 1 saate düşürecek projeyi bu yıl içinde bitiriyoruz." Polisin elini ısıran HDP'li vekile sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlara bunların hesabını sormayacak mıyız? Soracağız. Öyle yok. Bunların bedelini ödeyecekler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan polisin kolunu ısıran HDP'li vekile sert tepki
erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

Bu güzel Bursa'yı selamlıyorum. Geleceği aydınlık Bursa'yı selamlıyorum. Bu uluşehirde bir kez daha sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bursa'nın çınarları sadece dibinde oturanlara değil, ülkemize ve bölgemize de huzur veriyor. Çünkü Osmanlı bir çınardır, Bursa Osmanlı'dır.

Tüm Türkiye duysun, Bursa 31 Mart'ta tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyor muyuz? Bursa 31 Mart'ta büyükşehirde ve ilçelerimizde AK Parti'yi destekliyor muyuz?

Son 16 yılda Başbakanlığım ve Cumhurbaşkanlığım döneminde Bursa'ya 50 katrilyon yatırım yaptık. CHP bu rakamlardan anlamaz onlar sadece bol bol yalan söyler.  İyi ki yalan söylüyorlar yargıya gönderiyoruz yargıdan 1 milyon 1,5 milyon para geldi. Mehmet Özhaseki kardeşim parayı aldı döner dağıttı. Ben de bunu Mehmetçik Vakfı'na bağışlıyacağım.

BUNLARIN BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Bay Kemal bizim teröristleri öldürmemizden rahatsız oluyor. Beraberinde yürüdüğü HDP ile rahatsız oluyorlar. 

Merminin fiyatıyla domates, patates, patlıcan, sivri biberle bunların fiyatını karıştırıyorlar. Diyoruz ki, bak bunlar oluyor ama biz diğer tarafta Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te bu teröristlerin peşinde kullandığımız mermiler, top, tank buralarda kullandığımız bombalar, F-16’larda kullandığımızı bombalar, bunlar ne için kullanılıyor? Ülkemizin mutluluğu için, huzuru için.

Terör örgütünün mensuplarından bir milletvekili bayan, benim bayan polisimin elini ısırıyor. Bunlara bunların hesabını sormayacak mıyız? Soracağız. Öyle yok. Bunların bedelini ödeyecekler.

BURSA'YA DİKEY MİMARİ YAKIŞMAZ

Eğitimde 8 bin 743 adet yeni derslik inşa ettik. Bugün 77 bin yükseköğrenim öğrencisinin öğrenim gördüğü Bursa’ya ikinci devlet üniversitesini, Bursa Teknik Üniversitesi’ni kurduk. Yükseköğrenim öğrencileri için 3 bin 76 kişi kapasiteli yurt binaları yaptık. Birkaç yıla kadar toplamda 8 bin 250 kişi kapasiteli 5 adet yükseköğrenim yurdunu daha Bursa’mıza kazandırıyoruz. Gençlerimiz için 43 bin kişi kapasiteli stadyumu Bursa’ya kazandırdık. Nilüfer’e, Gemlik’e, İnegöl’e gençlik merkezleri, spor salonları, yüzme havuzları inşa ettik.

Eski stadın yerine millet bahçesi yapıyoruz. Yanında da maalesef orada bir tane dikey mimari var. Şimdi o dikey mimariyi indiriyoruz. Bugün başladı. Niye? Söz verdik. Bursa’ya bu tür kaçak dikey mimari yakışmaz. Bursa’nın mimarisinde yatay mimari var. Dolayısıyla buna dikkat edeceğiz. Bazı yerlerde bu tür şeyler olmaz değil, olabilir ama onun mimari inceliklerini dikkatlice yerine getirmemiz lazım.

ULUDAĞ ALAN YÖNETİM BAŞKANLIĞI KURUYORUZ

Bir diğer müjdem Uludağ ile ilgili olacak. Uludağ daha ziyade kış turizmine hizmet veren ve yetki karmaşası sebebiyle hizmetlerin etkin götürülemediği bir bölgemiz. Uludağ’ı hem Bursa’mız hem ülkemiz için daha verimli değerlendirmek amacıyla Uludağ Alan Yönetim Başkanlığı kuruyoruz. Böylece Uludağ’ın 12 ay boyunca turizme kazandırılmasını ve işlerin en iyi şekilde yürütülebilmesini sağlıyoruz.

Bir başka müjdemiz, eski Tabakhaneler Bölgesi’yle ilgilidir. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bu bölgedeki mülkiyet sorunlarını çözdük. Şimdi burayı termal turizm bölgesi haline getiriyoruz. Bu bölgede yapılacak termal tesislerin Bursa’ya yılda 1 milyar liralık katkıda bulunmasını bekliyoruz. Tüm bu müjdelerin Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum.

Aralarında Murat Hüdavendigar Camii’nin, Yeşil Türbe’nin, Muradiye Camii ve türbelerinin, İznik Ayasofya Camii’nin de olduğu toplam 143 ata yadigarı eserimizi restore ederek ihyasını sağladık. Halihazırda Emir Sultan Camii ve türbesi, Yıldırım Beyazid Camii, İznik Süleyman Paşa Medresesi gibi önemli eserlerin restorasyonu devam ediyor.

Osmangazi Belediyemiz bir cihan devleti olan Osmanlı’nın tohumlarının toprağa kök saldığı, ulu bir çınara dönüştüğü şehrimize, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesini kazandırdı. Yoğun ilginin olduğu bu müzeyi biraz sonra ben de gezeceğim. Böylece sadece Bursa’ya değil, tüm Bursa’ya gelen turistlere de burası hizmet edecek.

BU YIL İÇİNDE BİTİRİYORUZ

Yıldırım-Osmangazi Metrosu'nun Kent Meydanı terminal bölümünün bitirilemediğini biliyorum bu hattın tamamlanıp metronun hizmete açılması için bizzat takipçisi olacağım. Nilüfer-Gürsu Metrosu'nun devam edebilmesi için gerekirse farklı formülleri devreye sokacağız.

İstanbul-İzmir Otoyolu aynı zamanda bir Bursa Otoyolu. İstanbul-Bursa arasını 1 saate düşürecek projeyi bu yıl içinde bitiriyoruz. Hızlı tren projesinin yapımı devam ediyor.

TEKNOSAB'I KURUYORUZ

Bursa'da Teknoloji Sanayi Bölgesi TEKNOSAB'ı kuruyoruz. Bursa'yı adım adım 2023'e hazırlamaya devam edeceğiz.

31 MART SEÇİMLERİ ÖNEMLİDİR

Dün Rusya'daydım Soçi'de üçlü zirvenin dördüncüsünü yaptık. Rusya Türkiye İran. Oradan tüm dünyaya mesajlarımızı verdik mi? Suriye meselesindeki en küçük bir yalpalamanın ileride bize nasıl büyük maliyetler getireceklerini çok iyi biliyoruz. Diplomaside olduğu gibi ekonomide de sağlam durmamız gerektiğini biliyoruz. Çok çalışacağız. Bunun için 31 Mart seçimleri önemlidir.

NASIL OLUYOR DA EL ELE KOL KOLA DOLAŞIYOR?

CHP yanında Kandil'in tayin ettiği desteklediği HDP var. Vatansever kardeşlerim acaba bu CHP ile el ele kol kola olan Kandil'in desteklediği HDP'ye oyunu nasıl verir? İYİ Parti bir taraftan milliyetçiyim diyor diğer taraftan da bu hanımefendi bu CHP ile HDP ile acaba nasıl oluyor da el ele kol kola dolaşıyor? Saadet Partisi'nin bunlarla el ele yürümesini siz anlayabiliyor musunuz?

TANZİM SATIŞLARINI KURDUK, AYNISINI BURSA’DA DA YAPACAĞIZ

Bize dövizle, faizle saldırdılar. Şimdi de soğan, patates ile saldırıyorlar. Biz de tanzim satışlarını kurduk, aynısını Bursa’da da yapacağız. Kimse bizim vatandaşlarımıza zulmedemez. Çıkmış birileri bu serbest piyasaya ters diyor. Serbest piyasa haftalık ürünlerle alakalı değil. Tanzim satışlarıyla bu fiyatlar yarı yarıya indi, inecek. Bursa'da da 3 noktada tanzim satış olacak. Bu tür oyunların hedefi sebze meyve değil, doğrudan Türkiye ekonomisidir. Dalgalanmayı büyük ölçüde kontrol altına aldık.

KAÇAK GÖÇEK YAPILARIN HEPSİNİ YIKACAKSINIZ

Nevşehir'de peribacalarının orada otel yapıyor şu hale bak sen ne denli kalkıp da oraya beton yığınlarını sokarsın? Kültür Turizm Bakanımı aradım anında müdahalesi yapıldı. Valimle de görüştüm ertesi gün yıkım başladı. Buralarda kaçak göçek yapı varsa peribacalarının olduğu bölgede bunların hepsini yıkacaksınız seçimden sonra ben oradayım. Yıkım başladı şu anda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...