Tgrt Haber
12 May 2021 23:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin için çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in insanlığın ortak kurumlarının kararlarına temel insan haklarına uluslararası hukuka ve insana dair her türlü değere aykırı bu eylemleri, derhal durdurulmalıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin için çağrı
cumhurbaşkanı Erdoğan,son dakika,son dakika haberi

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa ve Müslümanlara yönelik saldırılarının derhal durdurulmasını istedi.

"İsrail'in, insanlığın ortak kurumlarının kararlarına, temel insan haklarına, uluslararası hukuka ve insana dair her türlü değere aykırı bu eylemleri derhal durdurulmalıdır. Aksi takdirde, dünyada hiçbir insanın uluslararası kurumlara ve kurallara güveni kalmaz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, derhal ve etkin tedbirlerle bu zulme 'dur' demezse, 'Dünya 5'ten büyüktür' diye ifade ettiğimiz çarpıklığı kayıtsız şartsız kabul ediyor demektir. Unutulmamalıdır ki, Kudüs tüm dünyadır, oradaki Müslümanlar da tüm insanlıktır."
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin için çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının devamında, "Mukaddes şehir Kudüs'ün onurunu, şerefini, izzetini, haysiyetini korumak her bir Müslümanın boynunun borcudur." ifadelerini kullandı.
 


 



İSRAİL FİLİSTİN'E YENİDEN SALDIRDI
 

İsrail saldırılara devam ediyor. Bugün 9 Filistinli daha şehit oldu. Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da kılınan yatsı namazından sonra Şam Kapısı’nda toplanan Filistinliler, İsrail polisinin müdahalesine maruz kaldı. Öte yandan Şeyh Cerrah Mahallesinde de İsrail polisi evlerinden çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya olan Filistinlilere saldırdı.Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisinin, Şam Kapısı ile Şeyh Cerrah Mahallesinde Filistinlilere ses bombaları, plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ve toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla (TOMA) saldırdığı belirtildi.Açıklamada, 10’u plastik mermiyle olmak üzere 18 Filistinlinin İsrail polislerinin müdahalesinde yaralandığı belirtildi. İsrail polisinin Şam Kapısı ve Şeyh Cerrah Mahallesindeki saldırıları devam ediyor.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...