Tgrt Haber
07 May 2021 06:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan soykırım yalanına cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın sözde soykırım açıklamasının haksız ve bilinçsizce olduğunu söyledi. Erdoğan ayrıca Biden gibi düşünenlere için de arşivimizde milyonlarca evrak var, gelsinler baksınlar dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan soykırım yalanına cevap
erdoğan,sözde soykırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle iftar yaptı. Farklı inanç gruplarına verdiği önemden söz ettiği öğrenilen Erdoğan'ın birlik beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptığı belirtildi.

"BIDEN'IN AÇIKLAMLARI HAKSİZ VE BİLİNÇSİZCE"
İftar programında ABD Başkanı Joe Biden'ın sözde soykırım açıklamaları da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'ın açıklamalrına ilişkin yaptığı değerlendirmede "haksız ve bilinçsizce" ifadelerini kullandı.

BIDEN GİBİ DÜŞÜNENLERE MESAJ
Biden'ın çok yanlış bir ifade kullandığını söyleyen Erdoğan'ın arşivimizde milyonlarca evrakın olduğunu ve "Biden gibi düşünenler, gelsinler baksınlar" dedi.

İftara katılanlardan Süryani Kadim Vakfı Başkanı Sait Susin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından, katılanların tek tek görüşlerini ifade ettiğini belirterek “Bire bir sohbet etme imkânı bulduk" dedi.

"BIDEN'IN AÇIKLAMALARI TALİHSİZ"
Günün birinde her şeyin açığa çıkacağını belirten Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, ABD Başkanı’nın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasına yönelik “Bizi kalpten üzdü bu talihsiz açıklamalar" dedi.

"ŞİMDİ DİREK REİSE ULAŞABİLİYORUZ"
İftar programına ilişkin ise özel bir taleplerinin olmadığını belirten Haleva,  “Bütün din adamlarıyla beraber başkanımıza sağlık ve başarı diledik" dedi. Eskiden beeli bir seviyeye kadar ulaşabildiklerini hatırlatan Haleva, isteğimiz olduğunda adresi bildiğini belirterek "Şimdi direk reise ulaşabiliyoruz. Onunla beraber olduğumuzu söyledik” diye konuştu.

İftarın çok güzel ve samimi bir ortamda olduğunu söyleyen Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Konstantin Yuvanidis de "Herkes iyi dileklerini bildirdi” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...