Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ocak 2019 13:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tampon bölge açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'ya ne zaman gideceği belli oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Erdoğan, ziyaret tarihini 23 Ocak olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tampon bölge açıklaması
tampon

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından TBMM'de soruları yanıtladı.

"Rusya'ya ne zaman gideceksiniz?" şeklindeki soruya Erdoğan, "23 Ocak'ta" yanıtını verdi.

Erdoğan, Suriye'de bir güvenli bölge oluşturulmasına olumlu baktığını belirtti. "Amerika burada özellikle hava sahası, vesaire, bunların kontrolünü ele alırsa, biz de bu noktada aradaki tüm güvenlikleri ele alabiliriz ve burada bu insanların yaşam koşullarını iyileştiririz demiştim. Ne yazık ki Obama bu konuda gerekli adımı atmadı" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
Olumlu baktı, 'Güzel bir teklif' dedi ama atmadı. Şu anda sayın Obama'nın bu yaklaşımı ki 30 km bir derinliktir. Üzerinde tüm arkadaşlarımızın konuşabileceği, benim de olumlu baktığım bir konudur. Bu konu üzerinde çalışılabilir hatta 20 mil daha da uzatılabilir. Bu bölgede böyle bir adım atılabilir. Özellikle biz TOKİ olarak bu işin içerisine gireriz. Ama bu konuda koalisyon güçleri maddi destekleri de bize verirlerse bu insanların güvenliğini de korumak kaydıyla güvenli bölgeyi halletmiş oluruz. Bu göçü de tamamıyla engeller. Benim planlamam şöyleydi; 500'er metrelik bahçesi olan, içinde iki kat zemin artı bir gibi konutlar yapılabilir. Etrafında da bahçesi olur, onlar için yeni bir hayat başlayabilir.

'GÜVENLİ BÖLGEYİ TERÖRİSTLERE BIRAKAMAYIZ'

Erdoğan, güvenli bölge projesinde YPG gibi oluşumların yer alamayacağını belirtti. "Onlar terörist" diyen Erdoğan, "Güvenli bölgeyi teröristlere bırakamayız" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...