Tgrt Haber
27 Aralık 2019 15:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yerli Otomobil' tanıtım programında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze'de "Bilişim Vadisi"nin resmi açılış töreni ile yerli otomobilin tanıtılacağı "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yerli Otomobil' tanıtım programında önemli açıklamalar
cumhurbaşkanı erdoğan

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği "Yerli Otomobil" tanıtılıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobilin tanıtılacağı "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" programında detayları anlattı

İşte Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Sizleri bu anlamlı buluşmada, en kalbi duygularla, hasretle muhabbetle selamlıyorum. Bugün ülkemiz için tarihi bir güne, Türkiye'nin 60 yıllık rüyasının gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Burası Türkiye'nin bilşim vadisi. Burası Türkiye'nin yarınlarını şekillendirecek teknoloji üssü. "

"İHRACATIMIZ 32 MİLYAR DOLARA ULAŞTI"

Yıllardır Türkiye'nin kendi otomobilini üretmesi gerektiğini, bizim montajcılıktan çok daha iyisine layık olduğunuzu hep dile getiririz. Ülkemizi 350 bini bile bulmayan otomotiv üretim potansiyelinden 1,5 milyonun üzerinde bir otomotiv üretim seviyesine çıkardık. Bu sektördeki ihracatımız 32 milyar dolara ulaştı.

Ama maalesef kendi otomobilimizi üretme çabalarımızda uzun süre netice alamadık. Bu konuda birçok adım attık. Girişimde bulunduk. Bizim hayalimiz tüm hakları ülkemize ait olan, tasarımcılarımızın emekleriyle yoğrulan, milli teknolojilerle üretilen dünyaya adımızı duyuracak bir otomobile sahip olmaktı. Bunun için de bir babayiğit arıyorduk. Nihayetinde milletimizin bu hayaline gönül veren babayiğitler ortaya çıktı ve TOGG'u kurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Mega Teknoloji Koridoru kuruyoruz"

Erdoğan: Yerli otomobil Gemlik'te üretilecek

 

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...