Tgrt Haber
02 Aralık 2014 16:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın acı günü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin ve 11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün hocası olan Başbakanlık Başmüşaviri Prof. Dr. Osman Öztürk’ün cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın acı günü
cumhurbaşkanı erdoğan,osman öztürk,cenaze,tören

Tedavi gördüğü hastanede dün hastanede hayatını kaybeden Prof. Dr. Öztürk için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Prof. Dr. Öztürk’ün oğlu Mustafa Öztürk’ün taziyeleri kabul ettiği törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Partili Mustafa Şentop ile çok sayıda belediye başkanı ve bürokrat katıldı. Din alimlerinden Mehmet Emin Saraç’ın kıldırdığı cenaze töreni öncesi yoğun güvenlik önlemi alındı. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, hocası olan Öztürk’ün tabutuna omuz verdi. Öztürk’ün cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.
Cenaze töreninin ardından camiden ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na geçti.1943’te Tarsus’ta doğan Öztürk, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Arap ve Fars Dilleri Bölümü’nü bitirdikten sonra aynı fakültenin Tarih Bölümü / Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Kürsüsü’nde doktora yaptı. Prof. Dr. Osman Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İmam Hatip Lisesi ve üniversitede okurken hocalığını yaptı. Prof. Dr. Öztürk, merhum Başbakan Necmeddin Erbakan’ın da yakın çalışma arkadaşıydı.YÖK Genel Kurulu Üyesi ve Başbakanlık Başmüşaviri olan Prof. Dr. Öztürk, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu.İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...