Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2022 11:40 - Güncelleme : 23 May 2022 11:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Müslüm Baba' esprisi kahkahalara boğdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde açılan Türk Müziği Tarihi Sergisi'ni gezdi. Cem Karaca'nın Deniz Üstü Köpürür performansını dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müslüm Baba'yla ilgili ne yapıyorsunuz? Hadi görelim bakalım sıkıysa Müslüm Baba yapın. Damardan" sözleriyle sergidekileri kahkahalara boğdu.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Erdoğan ve katılımcılar, sergide farklı enstrümanlarla icra edilen şarkı ve türkülere eşlik etti.
cumhurbaşkanı erdoğan
Erdoğan ve katılımcılar, sergide farklı enstrümanlarla icra edilen şarkı ve türkülere eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde açılan Türk Müziği Tarihi Sergisi’ni gençlerle ve sergide eşyaları bulunan merhum sanatçıların aile üyeleriyle birlikte gezdi.

'CEM KARACA' BÖLÜMÜNDE SÜRPRİZ GÖSTERİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, sergi gezisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında gençlerin yanı sıra Aşık Mahzuni Şerif'in oğlu Ali Mahzuni, Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer, Neşet Ertaş'ın kızı Döne Ertaş, Alaeddin Yavaşca'nın eşi Ayten Yavaşca, Yıldıray Çınar'ın yeğeni Metin Erten, Kani Karaca'nın oğlu Mehmet Ali Karaca, Hikmet Şimşek'in eşi Nihal Şimşek, Çekiç Ali'nin oğlu Aydın Çekiç, Bekir Sıdkı Sezgin'in oğlu Hüseyin Kutsi Sezgin de yer aldı.

Tarihçi-yazar Murat Bardakçı da sergi gezisinde hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sergideki Cem Karaca ile ilgili bölüme geldiğinde ziyaretçiler, 'Deniz Üstü Köpürür' şarkısı ile sürpriz bir gösteri (flashmob) sundu. Gösterinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı 'Müslüm Baba' esprisi katılımcıları güldürdü.

Erdoğan ve katılımcılar, sergide farklı enstrümanlarla icra edilen şarkı ve türkülere eşlik etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SERGİ PAYLAŞIMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanemizde açılan Türk Müziği Tarihi Sergisi'ni gençlerimizle ve sergide eşyaları bulunan merhum sanatçılarımızın aileleriyle birlikte gezdik. Güzel sürprizler de yaşadık. Bu çok kıymetli sergiyi 15 Ağustos'a kadar ziyaret edebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında sergiyi ziyareti sırasında çekilen videoya da yer verdi.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1528631817158500352

SANATÇI AİLELERİYLE SOHBET ETTİ

Erdoğan, programın ardından sanatçı aileleriyle sohbet etti. Tarihçi-yazar Murat Bardakçı da sohbete eşlik etti. Sanatçıların yakınları sergi için Erdoğan’a teşekkür etti.

Serginin seriler halinde devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kendisine yoğun çalışma temposunda nasıl dinç göründüğü soruldu. Bunun üzerine Erdoğan, "Aşk varsa meşk var. Aşkı tarif edin derler ben de üstattan öğrenmiştim. Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır. Eğer siz mesleği seviyorsanız onda yok olacaksınız. Sevmiyorsanız yapmaya gerek yok" diye konuştu.

Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer, 2023 yılının UNESCO konferansında alınan bir kararla “Aşık Veysel” yılı olarak ilan edilmesini hatırlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aşık Veysel'in vefatının 50.yıl dönümünde yapılacak anma programının AKM'de yapılması ricasında bulundu.

SKORER NOKTASINDA BİR NUMARA BENİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, haftada iki, üç gün basketbol oynadığını belirterek, "Bu ay aşırı yoğunuz, maç programları yoğun olmayacak. Her hafta muhakkak basket oynuyoruz bakan arkadaşlarımızla beraber. Skorer noktasında bir numara benim" diye konuştu. Sohbet esnasında sanatçıların yakınları, anılarını da paylaştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...