Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ocak 2022 17:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 Şubat'ta Ukrayna'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ile yaşanan gerilimi ele almak üzere gerçekleştireceği Ukrayna seyahatinin tarihi belli oldu. Erdoğan'ın 3 Şubat'ta Ukrayna'ya gideceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 Şubat'ta Ukrayna'ya gidiyor
Ukrayna,cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan

Rusya ve Ukrayna sınırda gerginlik sürüyor. Kırım'daki ilhak ve Ukrayna'nın doğusunda yaşanan bölünme nedeniyle yaşanan krizin bir savaşa dönüşmesi ihtimali güçleniyor.

Savaşın eşiğine gelen Ukrayna-Rusya krizinde ara buluculuk rolünü üstlenen Türkiye mekik diplomasisi yürütüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süre önce Rus ve Ukrayna liderlerini sorunun çözümü için Türkiye'ye davet etmiş, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den olumlu cevap gelmişti.

3 ŞUBAT'TA UKRAYNA YOLCUSU

Bölgedeki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna'ya yapacağı ziyaretin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın da duyurusunu yaptığı ziyaretin 3 Şubat'ta gerçekleşeceği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşeceği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BÖLGEMİZDE SAVAŞ İSTEMİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı bir televizyon programında Rusya-Ukrayna gerilimiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yapmıştı. Krizin çözülmesi için gerekli adımları attıklarını belirten Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bölgede huzur ve istikrar istiyoruz. Bölge istikrarsızlıktan yeterince çekti. Daha fazla savaş ve acı istemiyoruz. Meselenin diyalogla halledilmesini, güç kullanılmasından kaçınılmasını Türkiye olarak gerekli görüyoruz. Rusya'nın Ukrayna'ya silahlı saldırı ve işgal yoluna gitmeyeceğini temenni ediyorum. İki ülke liderlerini misafir edip barışın yolunu açabiliriz. Umarım gerginlik böyle bir noktaya ulaşmaz. Sayın Putin'i ülkemize davet ettik. İkili bir görüşme yapmak için bazı adımları atalım istiyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...