Tgrt Haber
02 Nisan 2014 10:03

Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt Başbakanı ile görüştü

Kuveyt'te temaslarını sürdüren Gül, Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir Mübarek es-Sabah'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt Başbakanı ile görüştü
kuveyt,gül, kuveyt başbakanı, şeyh cabir mübarek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir Mübarek el-Hamad es-Sabah'ı kabul etti. Beyan Sarayı'nda, başlangıcında görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşen kabulde, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da bulundu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için bulunduğu Kuveyt'te,  Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk Ali el-Ganim ileKuveyt Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamad es-Sabah'ı ayrı ayrı kabul etti. Beyan Sarayı'ndaki kabuller, başlangıcında görüntü alınmasının ardından basına kapalı sürdü. Kabullerde, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da bulundu. Gül, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile bir araya geldi. Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'ın Beyan Sarayı Konferans Merkezi'ndeki makamdaki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.  
Gül ve Şeyh Sabah, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Kuveytli bakanların da katılımıyla gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından baş başa görüştü. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah huzurunda hükümetler arasında çeşitli alanlarda dört anlaşma imzalandı.
"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Askeri Eğitim İşbirliği Anlaşması"na Türk tarafı adına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği Protokolü"ne Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Ticari Deniz Taşımacılığı Anlaşması"na Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Arşiv Alanında İşbirliği Protokolü"ne Devlet Arşivleri Genel Müdürü Uğur Ünal ve Kuveytli mevkidaşları imza attı.
Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın onuruna verdiği yemeğe katıldı. Beyan Sarayı'ndaki yemek basına kapalı gerçekleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...