Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Temmuz 2014 13:27

Cumhurbaşkanı seçimi için adaylık başvuruları ne zaman sona erecek?

YSK'nın ilan ettiği seçim takvimine göre, cumhurbaşkanı adaylığı için bugün saat 17.00'ye kadar YSK ve TBMM'ye başvuruda bulunulabilecek.

Cumhurbaşkanı seçimi için adaylık başvuruları ne zaman sona erecek?
cumhurbaşkanı adaylık, köşk seçimi, adaylık başvuruları

Cumhurbaşkanı seçimi için adaylık başvuruları bugün sona erecek. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) ilan ettiği seçim takvimine göre, adaylık için bugün saat 17.00'ye kadar YSK ve TBMM'ye başvuruda bulunulabilecek. TBMM Başkanlığına yapılan cumhurbaşkanı adaylığı başvurularına ait bilgi ve belgeler, yarın saat 17.00'ye kadar YSK Başkanlığına gönderilecek. YSK, cumhurbaşkanı adaylık başvurularını 5 Temmuz Cumartesi günü incelemeye başlayacak ve tespit edilen eksikliklerin tamamlanmasına ilişkin yazılı bildirimde bulunulacak. Cumhurbaşkanı adayları, YSK'ca belirlenen bilgi ve belge eksikliklerini en son 7 Temmuz Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar tamamlayacak.  Eksikliklerin tamamlanmasının ardından cumhurbaşkanı geçici aday listeleri, 8 Temmuz Salı günü Resmi Gazete'de yayımlanacak ve itirazlar başlayacak. Cumhurbaşkanı geçici aday listesine yapılan itirazlar, 10 Temmuz Perşembe günü YSK'ca karara bağlanacak.  Cumhurbaşkanı kesin aday listesi, 11 Temmuz Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanacak ve propaganda dönemi başlayacak.
Mal bildirimi için son gün
Bu arada, adayların YSK'ya mal bildirimlerini de bugün mesai bitimine kadar yapmaları gerekiyor. Adayların, kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait taşınmaz malları ile en yüksek devlet memuruna yapılan aylık net ödemenin (6.546,04 TL) beş katından (32.730,20 TL) fazla tutarındaki her biri için ayrı olmak üzere, para, hisse senetleri ve tahviller ile altın, mücevher ve diğer taşınır malları, hakları, alacakları ve gelirleriyle, borçları ve sebepleri mal bildiriminin konusunu teşkil edecek. Adayların kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait bulunan taşınmaz malları (arsa ve yapı kooperatif hisseleri dahil) mal bildiriminde yer alacak.
"Mal Bildirimi Formu" tek nüsha olarak doldurulacak ve tarih belirtilmek suretiyle imzalanarak adaylık başvurusu süresi içinde kapalı zarfta YSK Başkanlığına verilecek. Seçilen adayın mal bildirimi, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...