Tgrt Haber
07 Ocak 2020 19:16

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Libya'da önceliğimiz çatışmaların bir an önce durması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: "2019'da yapılan icraatlarla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın 16 Ocak'ta kamuoyuyla paylaşım toplantısı yapması planlanıyor."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Libya'da önceliğimiz çatışmaların bir an önce durması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "2019'da yapılan icraatlarla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın 16 Ocak'ta kamuoyuyla paylaşım toplantısı yapması planlanıyor." dedi.

Kalın, ABD-İran gerginliğine ilişkin, "Bizim itidal ve sükunet çağrımız devam edecek. Cumhurbaşkanımız, bu konuyla ilgili temas trafiğini yoğunlaştıracak. Herkesin aklıselimle, sükunetle hareket etmesi gerekiyor. Bu çağrımızı yenilemeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Libya'da önceliğin çatışmaların bir an önce durması ve bir ateşkes olması olduğunu belirten Kalın, "Hafter'in yaptığı her tür saldırı adeta yanına kalmakta, uluslararası toplumdan bir kınama dahi çıkmamaktadır."" diye konuştu.

Kalın, "Esad rejimi konusunda pozisyonumuz açık. Suriye'yi demokratik, çoğulcu, barışçıl geleceğe taşıyacak lider olma vasfısını yitirdiğini görüyoruz." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...