Tgrt Haber
23 Ocak 2014 20:13

Davos'ta Davutoğlu'nun yoğun diplomasi trafiği

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsviçre'de toplantıların ikinci gününde, İranlı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

Davos'ta Davutoğlu'nun yoğun diplomasi trafiği
davos, dişişleri bakanı, ahmet davutoğlu, iranlı, ürdün, isviçre, davos, forum, iran, suriye, cenevre 2, konferas,

İsviçre'nin Davos kasabasında 100 farklı ülkeden liderler, forum dışında ikili görüşmeler de gerçekleştiriyor. Bakan Davutoğlu ilk olarak İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile basına kapalı olarak yaklaşık yarım saat görüştü. Görüşmede, İran'ın katılmadığı, Suriye'deki duruma yönelik Cenevre -2  Konferansı'nın genel bir değerlendirmesinin yapıldığı öğrenildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta İran'a yapacağı ziyaretin ayrıntıları da görüşmede ele alınan konular arasında yer aldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu daha sonra Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude ile de bir araya geldi. İki bakan Suriye'deki son gelişmeleri ele aldı. Dışişleri Bakanı Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesut Barzani ile de bir saati aşan bir görüşme yaptı.
DAVUTOĞLU DA GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da daha önce yaptığı açıklamada konuyu gündeme getirmişti. Davutoğlu, "Dünyanın hiçbir yerinde bu çapta bir çatışma olup da bir barış gücü ya da çatışmaları durduracak BM mevcudiyetinin olmadığı başka bir ülke yoktur. Cenevre'de bir anlaşma sağlanması halinde bunun denetimi ve gözetimi için alana BM mevcudiyeti girmeli" demişti.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...