Tgrt Haber
28 Ocak 2015 10:29

Davutoğlu açıkladı, üniversitelere 3 sömestr uygulaması geliyor

Başbakan Davutoğlu,Öncelikli Dönüşüm Programları 3. toplantısında 8 yeni programı daha açıklıyor... Başbakan Davutoğlu Üniversitelerdeki yeni sömestr uygulamasını açıkladı.

Davutoğlu açıkladı, üniversitelere 3 sömestr uygulaması geliyor
başbakan davutoğlu, sömestr, üniversite,

Başbakan Davutoğlu'nun o açıklamadı: - Temel mesleki becerileri geliştirme programı: Eğitim alanında tüm becerilerin geliştirmesini amaçlıyoruz. İş gücü piyasası ile doğru orantılı bir bağ kuracağız. Uygulamaları eğitimleri geliştireceğiz ve işgücü piyasası ile eğitimi arasında ilişki kuracağız. Odalar ve Borsalara daha fazla sorumluluk vereceğiz. Mesleki eğitimleri işgücü piyasalarının ihtiyaçlarına göre şekillendireceğiz. Mesleki liseleri yeni bir reform ile iş gücüne katkı sonunda geliştireceğiz. Fabrikaların mesleki okul yapmalarını teşvik edeceğiz. Üniversitelerde 3 sömestr uygulamasını yaygınlaştıracağız. Bireysel yetenekleri ortaya çıkaracak rehberlik servislerini geliştireceğiz. Üniveristelerde İŞKUR faaliyetlerini yaygınlaştıracağız. Sanat ve spor faaliyetlerinde en az bir branşı eğitimin parçası haline getireceğiz.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...