Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Aralık 2014 11:23

Davutoğlu, 'Bütün anneler çözüm süreci için sesinizi yükseltin'

Başbakan Davutoğlu, 'Doğu-batı bütün annelere sesleniyorum, çözüm süreci için sesinizi yükseltin. Bu acıları başkaları yaşamasın, deyin' dedi.

Davutoğlu, 'Bütün anneler çözüm süreci için sesinizi yükseltin'
ahmet davutoğlu,çözüm süreci,

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rixos Otel'de düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Kadın" konulu programda konuştu. Davutoğlu'nun mesajları şöyle:
-Ne bizim inancımızda ne tarihimizde ne de kültürel anlamda devraldığımız mirasta kadınlarımıza karşı olumsuz bir ayrımcılık, tavır olmamıştır, olmayacaktır. Bizim geleneğimizde kadınlar sosyal hayatın içindedirler, öncüdürler, öznedirler. Nesne ve edilgen değildirler ve olamazlar."
Davutoğlu, 'Bütün anneler çözüm süreci için sesinizi yükseltin'
-Sırf Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret edebilmek için zihinsel engelli bütün kardeşlerimize hakaret eden o söze dün sarfeden Sayın Kılıçdaroğlu, öncelikle insan onuruna saygı duymayı öğrenmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza atfen ona zihinsel özürlü demek, zihinsel özürlülere hakarettir diyen bir anlayış, kadın - erkek eşitliğini, engelli - engelsiz eşitliğini kabul edebilir mi?"x
-Eğer kadınlara bir ayrımcılık yapılacaksa bu daima pozitif ayrımcılık olacaktır. Negatif ayrımcılık olmayacaktır.
-Çözüm Süreci için bütün anneler, mağdur olan, evlat kaybeden bütün anneler omuz omuza yürüdüğünde ve siyasete dönüp, 'bizlerin açıları üzerinden siyaset yapmayın' diye haykırdığında bu ülkeye barış gelecek. Biz bir daha anneler bu acıyı yaşamasın diye siyaset yapıyoruz, bir daha hiçbir anne şu veya bu gerekçeyle hiçbir annenin yüreğine evlat acısı düşmesin diye inadına Çözüm Süreci, inadına kardeşlik, inadına barış diyoruz.
-Terörle mücadele ne kadar kutsal ve annelerin ağlamaması açısından önemliyse uyuşturucuya karşı mücadele ne kadar kutsal ve gelecek nesilleri korumak için önemliyse kadına karşı şiddet konusunda yürütülecek mücadele de aynı derecede kutsal, insanlık onuru açısından aynı derecede şereflidir. Kim kadına karşı şiddet uygularsa aslında kendi güçsüzlüğünü gösterir, kendi onursuzluğunu gösterir.
-Doğu-batı bütün annelere sesleniyorum, çözüm süreci için sesinizi yükseltin. Bu acıları başkaları yaşamasın, deyin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...