Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Nisan 2015 17:18

Davutoğlu, ‘Çok yönlü soruşturma yürütülüyor’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü söyledi.

Davutoğlu, ‘Çok yönlü soruşturma yürütülüyor’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, mehmet selim kiraz

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Davutoğlu, "Çok yönlü olarak bu soruşturma yürütülüyor. Teröristlerin yurt dışı bazı temasları oldu. Terör ağı konusunda emniyet ve istihbarat birimlerimiz çalışıyor. Ne olursa olsun onlara ulaşılacak. İlk gün itibariyle 50'yi aşkın gözaltı olmuştu. Araştırma derinleştirilerek sürdürülecek, şehit savcımızın katline sebebiyet verenler mutlaka hesaplarını verecekler.
Böylesi üzücü olayların ardından geniş kapsamlı çalışmalar yapılır ama acaba nerede aksama var diye ilgili bakanlıklarımız çalışmalarını yürütür. İçişleri ve ilgili birimlerimiz çalışma başlattı. Bu analizin yapılması gerekir" dedi.
Davutoğlu, özel güvenlik konusunda da, "Özel güvenlik yapılarında çalışan vatandaşlarımızın hakları mağdur edilmeden, atılması gereken adımlar atılır. Emniyet birimlerimiz de koordinasyonumuzun artırılması ve kamu kurumlarının korunmasını sağlayacak önlemler alacak" dedi.
Davutoğlu, avukatlara güvenlerinin tam olduğunu belirterek, "Avukatlara yönelik bir tedbir değil. Avukatlık kisvesi altındakilere yönelik tedbirlerdir. Başka bir kurumun kıyafetini giyip yapılsaydı o kuruma da aynı önlemler alınırdı" diye konuştu. Davutoğlu, barolar birliğine ve avukatlara sağ duyulu olma çağrısında bulunarak, "Güvenlik güçlerimiz en çağdaş, en kibar biçimde bu aramaları gerçekleştirecektir. Güvenliği sağlamak zorundayız ve bu konuda kararlıyız" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...