Tgrt Haber
02 Kasım 2014 17:46

Davutoğlu, 'Çözüm süreci bölgemiz için en önemli başarı hikayesidir'

Başbakan Davutoğlu, "Çözüm süreci sadece Türkiye için değil bölgemiz için en önemli bir başarı hikayesidir" dedi.

Davutoğlu, 'Çözüm süreci bölgemiz için en önemli başarı hikayesidir'
ahmet davutoğlu,çözüm süreciistişare toplantısı,

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısının son bölümünde yaptığı kapanış konuşmasında, "Çözüm süreci sadece Türkiye için değil bölgemiz için en önemli bir başarı hikayesidir. Her ne sebeple olursa olsun, kim sabote etmek isterse istesin mutlaka kararlılıkla sürdürülecektir. Çünkü bizim için bu mesele milletimizin bütünleşmesi bakımından önemlidir, ülkemizin bekası açısından kaçınılmazdır" ifadelerini kullandı.
"Bu ülkenin her bir santimetre karesinde sadece ve sadece milletten meşruiyetini almış siyasi iktidarın teminatı altında olan kamu düzeni egemen olacaktır, her bir bölgesinde" diyen Başbakan Davutoğlu, "Kamu düzeni ile çözüm süreci arasında bir tür ikilem oluşturmaya çalışanlara fırsat verilmeyecektir" şeklinde konuştu.
Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin hiçbir dönemde, hele hele AK parti dönemlerinde herhangi bir radikal grubu, terör grubunu, şiddet grubunu desteklemediğini ve desteklemeyeceğini belirtti."Bizden kimse, seçim gerekçesiyle, şu veya bu şekilde ekonomik disiplinden vazgeçeceğimizi beklemesin" ifadelerini kullananan Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Hem iç, hem dış piyasalara buradan seslenmek istiyorum; biz, önümüzdeki 10 yılı planlayarak adım atıyoruz ve bu anlamda da kimsenin, Türk ekonomisindeki istikrardan şüphe ve tereddüt etmemesi gerekir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...