Tgrt Haber
04 Ekim 2014 09:25

Davutoğlu, 'Eleştirileri kabul etmek mümkün değil'

Başbakan Davutoğlu, Fatih Camisi'nde kıldığı bayram namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, 'Eleştirileri kabul etmek mümkün değil'
ahmet davutoğlu,bayram,fatih camii,açıklama,

Başbakan Davutoğlu, Türkiye 1,5 milyon Irak ve Suriyeli'yi tek başına misafir ederken ABD Başkan Yardımcısı Biden'in eleştirilerini kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi.Bir az önce Süleyman Şah Saygı Karakolu Komutanı Binbaşı Oğuzhan Şimşek ile telefonda konuştuğunu ve hiçbir sııkntılarının olmadığını ifade eden Davutoğlu, ''Millet olarak yanlarındayız, orada gösterdikleri vakarı her zaman iftiharla anacağız'' dedi.
Bir gazetecinin, ABD Başkan Yardımcısı Biden'in Türkiye'ye yönelik eleştirilerini sorması üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti:"Doğrusu bu eleştiriyi kabul etmek mümkün değil. Bütün Amerikan yönetimi ve en başta Biden çok iyi biliyor ki, Türkiye 4 yıldır tek başına bütün mültecileri ağırlamaya devam ediyor, 4 yıldır yaptığı uyarılar en başından dinlenmiş olsaydı, bugün bu acılar yaşanmazdı. Herkesin tarihi sorumluluğu var burada. Ama hiç bir tarihi sorumluluk taşımayan bir ülke aranıyorsa o Türkiye'dir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...