Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Kasım 2014 10:26

Davutoğlu, 'Irak'ın güvenliği Türkiye için hayatidir'

Davutoğlu, 'Irak'ın güvenliği Türkiye için hayatidir. Bölgesel yönetimin güvenliği ise önceliklidir' dedi.

Davutoğlu, 'Irak'ın güvenliği Türkiye için hayatidir'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ırak, erbil, barzani,

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IKBY Başkanı Mesud Barzani ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Irak'ta bütün etnik, mezhebi, dini grupların hak ettiği temsil gücüne ulaştığı, herkesi kapsayan bir siyasi yapının oluşması hepimizin tercihidir ve bu yapı Irak'ın geleceğinin garantisidir" dedi.
Davutoğlu, Irak'ın bir bütün olarak güvenliğinin Türkiye için önemine değinirken, "Özelde de sınır bölgemiz olduğu için Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin de Kürt bölgesinin güvenlik ve istikrarı Türkiye için, kendi güvenliğini doğrudan ilgilendiren hayati bir konudur. Türkiye, Kürt bölgesinin güvenliği için gereken her türlü desteği verecektir. Bu bizim için hem tarihi ve insani, hem de stratejik bir konudur. Eğitim konusunu da ele aldık, bu da dahil olmak üzere bundan sonra güvenlik alanında vereceğimiz destekler artarak devam edecektir" şeklinde konuştu.
Bölgedeki sadece Irak içinde değil Ortadoğu'daki gelişmelerin kapsamlı bir şekilde ele alındığını belirten Davutoğlu, "Çünkü artık her konu bir diğeri ile ilişkili. Kobani'ye peşmergenin geçişine izin vermemiz aslında aramızda oluşan güven ilişkisinin çok çarpıcı bir yansımasıdır. Çünkü bu bölgeler bir taraftan bize komşu, bir taraftan Irak'a, Irak içinde de Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne komşu." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...