Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ekim 2014 12:00

Davutoğlu, 'Kamu düzenini zaafa uğratamayacaklar'

Başbakan Davutoğlu, 'Ne yaparlarsa yapsınlar kamu düzenini zaafa uğratamayacaklar. Ne yaparlarsa yapsınlar bu millete hizmete kararlıyız' dedi.

Davutoğlu, 'Kamu düzenini zaafa uğratamayacaklar'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB İstişare Toplantısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilere değinerek, "Ne yaparlarsa yapsınlar kamu düzeni zaafa uğramayacaktır. Devlet kamu düzenini tesis etmek için her türlü tedbiri almaya kararlıdır. Bu konuda en ufak ihmal ve zaaf söz konusu olmayacaktır" ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, 'Kamu düzenini zaafa uğratamayacaklar'
Başbakan Davutoğlu, "Kobani bahane edilerek yapılan bu vandalizmde, bu şiddet sarmalında, bu terör faaliyetlerinde 33 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 polisimiz şehit oldu, 135 polisimiz yaralandı, 531 polis aracı, 631 sivil araç yakıldı. 214'ü okul olmak üzere, aralarında Kur'an Kursları, müzeler, kütüphaneler de bulunan bin 122 bina tahrip edildi" şeklinde konuştu.
"Çözüm sürecini ayakta tutmaya kararlıyız"
"Yıkanlara, tahrip edenlere karşı inşayı ve ihyayı öne çıkarıyoruz" diyen Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kriz çıkaranlara karşı yepyeni bir vizyonun temsilini üstleniyoruz. Çözüm sürecini sabote etmek isteyenlere karşı da çözüm sürecini ayakta tutmaya, çözüm sürecini milli birlik ve kardeşlik projesinin temel ayağı olarak korumaya kararlıyız."
"Yargı mensuplarımız en güzel mesajı bütün toplumumuza vermişlerdir"
Başbakan Davutoğlu, konuşmasında HSYK üyeliği seçimine de değinerek "Türkiye'de yargının bağımsızlığı ve yargının herhangi bir grubun ipoteği altına girmemesi bütün bu ekonomik kalkınma ve siyasi demokratikleşme çabalarının en önemli ayağıdır. Dün yargı mensuplarımız kullandıkları hür iradeleriyle aslında bu konudaki en güzel mesajı bütün toplumumuza vermişlerdir. Kendilerine gerçekleştirdikleri demokratik seçim ve yargının önümüzdeki dönemde adaleti tesis etme konusundaki kararlılığını teyit etmiş olmaları dolayısıyla bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...