Tgrt Haber
10 Nisan 2014 15:46

Davutoğlu, Kerry'le soykırım tasarısını görüştü

Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’le 1915 olaylarının soykırım olarak tanınmasına ilişkin tasarıyı görüştü

Davutoğlu, Kerry'le soykırım tasarısını görüştü
Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı, John Kerry, soykırım tasarısı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’le 1915 olaylarının soykırım olarak tanınmasına ilişkin tasarıyı görüştü. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Davutoğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry’le telefon görüşmesi yaparak, ABD Senatosuna sunulan ve 1915 olaylarının soykırım olarak tanınması çağrısında bulunan "S.Res.140" sayılı karar tasarısından duyulan rahatsızlığı aktardı. Görüşmede ayrıca, Suriye ve Mısır’daki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi. Öte yandan Davutoğlu, bakanlık konutunda Senegal Dışişleri Bakanı Mankeur Ndiaye ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki ülke arasında dışişleri bakanlıklarının işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırası imzalandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...