Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Temmuz 2014 21:19

Davutoğlu Kırımlı liderlerle görüşecek

Dısişleri Bakanı Davutoğlu, Kırım Tatar Türkleri Lideri Mustafa Kırımoğlu ile Kırım Tatar Meclisi Başkanı Refat Çubarov ile görüşecek.

Davutoğlu Kırımlı liderlerle görüşecek
Kırım Tatar Türkleri, Kırım Tatar Meclisi, mustafa kırımoğlu, Dışişleri Bakanı Davutoüğlu, Refat Çubarov, Dış Politika haberleri, Dış Politika,

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kırım Tatar Türkleri Lideri Mustafa Kırımoğlu ile Kırım Tatar Millî Meclisi Başkanı Refat Çubarov'un Dısişleri Bakanı Davutoğlu'nun daveti üzerine bugün bir ziyaret gerçekleştirecekleri belirtilerek ziyarette Kırım’daki son gelişmelerin ele alınacağı kaydedildi. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Çubarov'un, 5 Temmuz günü Herson vilayetinden Kırım Özerk Cumhuriyetine geçişinin engellenmesinin ve sözde Kırım başsavcısı tarafından Kırım'a girişinin 5 yıl süreyle yasaklandığının tebliğ edilmesinin hukuki ve meşru hiçbir temeli ve izahı olmadığı vurgulanarak bu uygulamanın, başta Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi olmak üzere uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğu ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi: "Sözkonusu giriş yasağının, KTMM Başkanı Çubarov ve Kırım Tatar Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun da katılımıyla Herson'da düzenlenen Kırım Tatar Milli Meclisi toplantısının dönüşünde uygulanması dikkat çekicidir. 3 Mayıs'ta Kırım Tatar Türkleri'nin Milli Önderi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun anavatanı Kırım'a geçişinin engellenmesi ve Kırım Tatar Milli Meclisi'nin kapatılmakla tehdit edilmesi de dikkate alındığında, Kırım Tatar Türkleri'nin hukuk içerisinde kalarak izledikleri demokratik siyasetin gözardı edildiği, uzun yıllar süren barışçıl bir mücadeleyle elde ettikleri kazanımlara saygı duyulmadığı ve bağımsız temsil organlarına tahammül edilemediği görülmektedir. Kırım Tatar Türkleri önderi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov'a yönelik engellemenin bir an evvel kaldırılmasını bekliyor, bu tür gayrı meşru ve hukuksuz baskı ve sindirme yöntemlerine başvuranları tutumlarını değiştirmeye çağırıyoruz. Kırım Tatar halkının içinden geçtiği bu olağanüstü dönemi, yegane meşru temsil organları olan Kırım Tatar Milli Meclisi'nin öncülüğünde, birlik ve bütünlük içinde, barışçıl demokratik siyaset ve hukuk yoluyla geride bırakacağından kuşku duymuyoruz. Bu yolda Türkiye, her zaman olduğu gibi Kırım Tatar Türkleri'nin yanında olacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...