Tgrt Haber
10 Ocak 2014 10:13

Davutoğlu, 'Suriye'de şerlerin kaynağı Esad rejimidir'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Suriye'de söz konusu olan şerlerin kaynağı Esad rejimidir' dedi.

Davutoğlu, 'Suriye'de şerlerin kaynağı Esad rejimidir'
dışişleri bakanı, ahmet davutoğlu, esad rejimi, Davutoğlu'ndan Esad'a suçlama,

Suriye Halkının Dostları Toplantısı'na katılmak üzere Paris'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye politikasında bir değişiklik olup olmadığı ve "ehvenişer" ifadesine ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:
"Gazeteleri okuyunca hayretler içinde kaldım. Basın mensuplarımızın konteksi görerek değerlendirmelerde bulunmasında fayda görüyorum. Benim dediğim şudur: Bazı çevreler, El-Kaide terör örgütünün yaptığı terör ve şiddeti bahane göstererek, Esed'i ehvenişer gibi göstermeye çalışıyorlar. 'Ben ehvenişer olarak görüyorum' demedim. Öyle bir uluslararası kampanya yürütülüyor ki, El-Kaide terörü, yani ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi, El-Kaide terörü gündemde tutularak ve bu öne çıkartılarak, Esed rejimi ehvenişer gibi gösterilmeye çalışılıyor. Halbuki dedim, 'Esed rejimiyle El-Kaide şu ana kadar karşılıklı olarak çatışmadı. Özgür Suriye Ordusu bir taraftan rejim, bir taraftan El-Kaide türü gruplarla çatışıyor. El-Kaide'nin mevcudiyeti rejime meşruiyet alanı oluşturuyor, rejimin baskıları da El-Kaideye'ye alan oluşturuyor. Böylece birbirlerinden istifade ediyorlar, birbirlerini destekliyorlar.' Buradan benim ehvenişer olarak gördüğüm kanaatini çıkarmak nasıl mümkün oluyor, mümkün değil."Bakan Davutoğlu, "Muhtemeldir ki bu, twit tekniğinde karakter sayıları sınırlı olduğu için belli bir karakterle bir haber geçtiğinde, önü ve arkası olmadan sonuç çıkartılıyor, doğru değil. Bugün Suriye'de söz konusu olan şerlerin kaynağı Esed rejimidir. Suriye halkı için şerlerin en büyüğü de Esed rejimidir, ortaya çıkan şerlerin, kötülüklerin kaynağı da Esed rejimidir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...