Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ekim 2014 17:22

Davutoğlu, 'Türkiye bölge için umut kaynağıdır'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Türkiye, demokrasi kültürüyle, güçlü ekonomisiyle, milletçe tahkim ettiğimiz birlik ve beraberlik duygusuyla, gücünü paylaştığı bölge için umut kaynağıdır' dedi.

Davutoğlu, 'Türkiye bölge için umut kaynağıdır'
ahmet davutoğlu,türkiye,bölge,demokrasi,kültür,

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bütün amacımız 81 vilayetimizin, istisnasız 77 milyon vatandaşımızın huzur ve mutluluğunu sağlamak, komşu ve akrabalarımız başta olmak üzere bütün insanlığın mutluluğuna hizmet etmektir. Mukaddes kurbanın sembolize ettiği mananın bizden istediği de budur. En üstün varlık olan insanın hukukunu korumak ve savunmak bizim için mukaddes bir vazifedir" ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, ülke ve millet olarak bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Allah'ın tekrarına erdirmesini dileyen Davutoğlu, "Kurban Bayramı, hac vazifesini ifa etmek için mukaddes beldelerde bulunan hacılarımız başta olmak üzere bütün milletimize, bütün insanlığa hayırlı olsun" temennisinde bulundu.Bayramların, sevgi, kardeşlik, barış, dayanışma ve paylaşma gibi evrensel insani değerlerin en çok tezahür ettiği ilahi armağanlar olduğunu vurgulayan Davutoğlu, sevinç ve mutluluk günü bayramı buruk bir acıyla yaşadıklarını bildirdi.
Bölgede çok sancılı bir dönemin yaşandığına işaret eden Davutoğlu, özellikle ülkenin güney sınırında yaşanan olağanüstü gelişmelerin, her geçen gün daha sıkıntılı bir hal aldığını kaydetti.Mesajında "Suriye'de yaşanan iç savaş ve sonrasında ortaya çıkan terör, yüzyıllar boyu birlikte yaşadığımız en yakın komşularımızı, akraba ve kardeşlerimizi çok zor bir durumda bıraktı" ifadelerine yer veren Davutoğlu, Suriye'de 4 yılda 20 bine yakını çocuk olmak üzere 200 binden fazla insanın çatışmalarda hayatını kaybettiğini bildirdi.
Davutoğlu, 7 milyon civarında insanın yurdundan, yuvasından koparıldığını ve göç etmek zorunda bırakıldığını, bugün sadece Türkiye'de misafir ettikleri mülteci sayısının 1,5 milyonu geçtiğini belirtti.
"Güçlü bir Türkiye'ye bölgemiz de insanlık da ihtiyaç duyuyor"Birçok devlet bölgede yaşanan bu insanlık dramına kayıtsız kalırken, Türkiye'nin, insanlığın, vicdanın sınandığı bu zorlu süreçte topraklarını komşularına açtığını, her türlü imkanını seferber ettiğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:"Devletimizle birlikte aziz milletimiz, tarihi misyonuna uygun bir hamiyetperverlikle bir kez daha mazlumlara gönlünü açtı ve sahip çıktı. Yüce Rabbimiz merhameti, adaleti, paylaşmayı esas alan hamiyet sahibi milletimizi ve devletimizi daima payidar eylesin. Türkiye olarak bir yandan bölgede yaşanan dramın son bulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz, diğer yandan iç savaştan etkilenen kardeşlerimizin yaralarını sarmaya gayret ediyoruz. Kapımızı, soframızı, en önemlisi de yüreğimizi, kalbimizi kardeşlerimize açıyoruz.""Bu bayram vesilesiyle yine hem ülkemizin hem de Suriye'nin, Irak'ın, Myanmar'ın, Gazze'nin, Nijer'in, Somali'nin yetimlerine, yoksullarına, muhtaçlarına el uzatacağımızdan, yardım edeceğimizden, bayram sevincini bir nebze olsun o kardeşlerimize de ulaştıracağımızdan eminim" değerlendirmesinde bulunan Davutoğlu, yaşanan gelişmelerin, güçlü bir Türkiye'ye, sadece 77 milyon vatandaşın değil büyük acılar yaşayan bölgenin de insanlığın da büyük ihtiyaç duyduğunu gösterdiğini bildirdi.
"Ülkemiz temel meselelerini büyük ölçüde hal yoluna koydu"
Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Demokrasimizin ekonomimizle birlikte güçlenmesi, devletimiz ile vatandaşlarımız arasındaki ihtilaf alanlarının hükümetimiz eliyle en aza inmesi ve özellikle çözüm sürecinin ardından hamdolsun ki ülkemiz temel meselelerini büyük ölçüde hal yoluna koydu. Allah'ın izniyle bütün kazanımlarımıza sahip çıkacağız ve bulunduğumuz seviyeden geriye tek bir adım atmayacağız.Türkiye bugün, demokrasi kültürüyle, güçlü ekonomisiyle, milletçe tahkim ettiğimiz birlik ve beraberlik duygusuyla, gücünü paylaştığı bölge için iyi bir numune ve umut kaynağıdır. Ülke olarak bu hasletlerimizi ve imkanlarımızı artırmaya devam edeceğiz. 62. Hükümet olarak güçlü ve yeni Türkiye'yi inşa yolunda gece gündüz çalışacağımızdan herkesin emin olmasını dileriz. Bütün amacımız 81 vilayetimizin, istisnasız 77 milyon vatandaşımızın huzur ve mutluluğunu sağlamak, komşu ve akrabalarımız başta olmak üzere bütün insanlığın mutluluğuna hizmet etmektir. Mukaddes Kurban'ın sembolize ettiği mananın bizden istediği de budur. En üstün varlık olan insanın hukukunu korumak ve savunmak bizim için mukaddes bir vazifedir."
Milletten iki hususu özellikle rica ettiğini bildiren Davutoğlu, "Trafiğe çıkacak vatandaşlarımız lütfen araçlarını dikkatli kullansınlar ve trafik kurallarına uysunlar. Yine bayramda, dostlarımızı, yakınlarımızı ve özellikle büyüklerimizi, yaşlıları ihmal etmeyelim" ifadelerini kullandı.Davutoğlu, mesajına "Bu vesileyle tüm milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, bölgemizde ve dünyanın her köşesinde zulüm yerine adaletin hakim olmasını temenni ediyor, aziz milletimize en derin sevgi ve selamlarımı sunuyorum" ifadeleriyle son verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...