Tgrt Haber
07 May 2016 19:18

Davutoğlu, 'Türkiye, Bosna Hersek'in yanında olmaya devam edecek'

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye bütün bu süreçlerde, NATO ve AB ile ilgili bütün süreçlerde Bosna Hersek'in yanında olmaya devam edecek" dedi.

Davutoğlu, 'Türkiye, Bosna Hersek'in yanında olmaya devam edecek'
davutoğlu, konusma,

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin NATO ve Avrupa Birliği (AB) ile ilgili bütün süreçlerde Bosna Hersek'in yanında olmaya devam edeceğini söyledi.Davutoğlu, Hotel Bosna'da Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ile görüştü. Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Ferhadiye Camisi'nin açılışı için burada olduklarını belirterek, caminin insanlık vicdanı ve Bosna'daki kültürel miras açısından önemli olduğunun altını çizdi.

İzzetbegoviç ile yaptığı görüşmede birçok konuyu ele alma imkanı bulduklarını aktaran Davutoğlu, "Özellikle de NATO MAP statüsü konusunu kapsamlı bir şekilde ele aldık. Türkiye bütün bu süreçlerde, NATO ve Avrupa Birliği ile ilgili bütün süreçlerde Bosna Hersek'in yanında olmaya devam edecek." diye konuştu.  Bir gazetecinin "Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik ile görüşecek misiniz?" sorusu üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dodik ile törende görüştüklerini, özel bir görüşmenin gündemde olmadığını ifade etti. 

Başbakan Davutoğlu, Zvizdiç ile görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ile bir araya geldi.Davutoğlu, Ferhadiye Camisi'nin açılışı için geldiği Banya Luka'daki Hotel Bosna'da, Zvizdiç ile görüştü.Başbakan Davutoğlu, otelde, Malezya'da öğretim üyeliği yaptığı dönemde öğrencisi olan Boşnaklarla da bir araya geldi.

Instagram'dan fotoğraf paylaştı

Başbakan Davutoğlu, Banya Luka'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle tamamlanan Ferhadiye Camisi açılış töreninde çekilen bir fotoğrafını sosyal medya sitesi Instagram hesabından paylaştı. Davutoğlu, fotoğrafın altına yazdığı notta, "Ben buraya yürekten yüreğe konuşmaya geldim. Sadece kendi yüreğimle değil 78 milyon Türk kardeşinizin yüreğiyle konuşmaya geldim. Ferhadiye Camisi'nin açılışında bulunmak benim hayatta tattığım en büyük onurlardan biridir ve emin olunuz hepimizin lideri, bilge insan, bilge lider Sayın Aliya İzzetbegoviç'in ruhu da maneviyatı da bu güzel olaydan haberdardır." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...