Tgrt Haber
22 Ağustos 2016 06:46

Davutoğlu: Türkiye eskisinden daha güçlü

Eski Başbakan Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu Beyşehir İlçesi’nde ‘Demokrasi Şöleni’ne katıldı. Burada halka hitap eden Davutoğlu, 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine değindi.

Davutoğlu: Türkiye eskisinden daha güçlü
davutoğlu, açıklama

Hain darbe girişimi sırasında Konya ve Beyşehir’in yumruk gibi ayakta durduğunu ifade eden Davutoğlu, "O günden beri demokrasi nöbetlerinde Konyamızın öncü rolünü hep takip ediyorum. Beyşehir’de demokrasi nöbetlerinin en canlı en diri ahenkli iddialı olduğu yerlerden biriydi. Bu günler omuz omuza verme günleri" dedi.
'16 TEMMUZ S-ABAHI AYDINLIK TÜRKİYE’YE UYANDIK-'
15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile halkın sokaklara çıktığını anlatan Davutoğlu, "16 Temmuz sabahı aydınlık bir Türkiye’ye uyandık. O karanlık yüzlü çetelerin, o karanlık zihinli insanların, karanlık yüzlü, karanlık yürekli FETÖ denilen Pensilvanya’da oturanların haddini bildiren bir millet ayağa kalktı. Yıllarca bu milletin imanını, bu milletin hayır hasenat duygusunu sömüren bu hainler, o gece de bu milletin kaderini kötü yönde şekillendirmek istediler ama başaramadılar. Çünkü o gece, o işaretle birlikte bütün meydan ve şehirler aziz milletimizin güçlü iradesini gördü. Milletimiz bu sokaklar, bu mahalleler, bu ilçeler, bu şehirler bu ülke bizim dedi" diye konuştu.
 'ŞEHİTLERİMİZİN EVİNDE KARAMSARLIK HAVASI YOK'
15 Temmuz gecesi Çanakkale Savaşı’nın bütün hissiyatının yaşandığını vurgulayan Davutoğlu konuşmasını şöyle sonlandırdı:
"Bedeli ağır oldu. 240 şehit verdik. Binlerce yaralı kardeşimiz oldu. Ama o günden bugüne şehit evlerini ziyaret ediyorum. İstanbul’da, Ankara’da, Konya’da şehit evlerini ziyarete gittik. Tek bir şehidimizin evinde, bir karamsarlık hav-ası yoktu. Yakınlarında bir pişmanlık edası, ‘Neden benim oğlum, kardeşim şehit düştü’ diye bir yakınma yoktu. Hepsi vakurdu. Hepsinin başı dikti. Hepsi Allah’a hamd ediyordu- ki; bu milletin geleceğini aydınlatan şehitler o evlerden çıkmıştı."--

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...