Tgrt Haber
04 Nisan 2014 12:10

Davutoğlu, Türkiye için destek istedi

Davutoğlu, Türkiye'nin BMGK'ya geçici üyeliği adaylığına destek arama çalışmaları kapsamında temaslarını sürdürdü.

Davutoğlu, Türkiye için destek istedi
Dışişleri Bakanı, Ahmet Davutoğlu, türkiye'ye destek, davutoğlu temaslarını sürdürdü, bmgk

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin 2015-2016 BM Güvenlik Konseyi (BMGK) Geçici Üyeliği için New York'ta temaslarını sürdürdü. Bakan Davutoğlu, Karayipler Birliği (CARİCOM) üyesi ülkelerin daimi temsilcileriyle öğle çalışma yemeğinde buluşurken, Afrika Birliği Misyonu'nda Afrika Grubu daimi temsilcilerine de ayrı bir toplantıda konuşma yaptı. Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği rezidansında yapılan çalışma yemeğine Barbados, Greneda, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadines, Surinam, Trinidad ve Tobago, Antigua Barbuda, Belize, Dominika ve Jamaika'nın New York'taki temsilcileri katıldı. Türkiye'nin dış politikası hakkında bilgi veren Davutoğlu, bölgeye ilişkin Türkiye'nin yaptığı katkıları aktardı ve Türkiye'nin bölgeye ilgisinin ileriki dönemde de devam edeceğini bildirdi. Türkiye'nin özellikle son dönemde dünyada oynamakta olduğu önemli role değinen katılımcılar ise Türkiye'nin bölgeye olan ilgisi nedeniyle Bakan Davutoğlu'na teşekkür etti.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, çalışma yemeğinin ardından Afrika Birliği misyonunda Afrika Grubu daimi temsilcilerine konuşma yaptı. Davutoğlu, Afrika kıtasının Türkiye'ye coğrafi ve kültürel olarak yakın olduğunu belirterek, Türkiye'nin son dönemde sürdürdüğü Afrika açılım politikasından bahsetti ve ''Türkiye'nin önümüzdeki dönemde de Afrika'ya olan ilgisi artarak devam edecek'' dedi. Konuşmasında Türkiye'nin bazı Afrika ülkelerine yönelik çalışmalarını anlatan Davutoğlu, Türkiye'nin, Afrika ile ilişkilerinin aslında bir başarı hikayesi olduğunu ifade ederek, bu ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Öte yandan Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Azerbaycan Cumhuriyeti'nin BM nezdindeki Daimi Temsilcisi Akşin Mehdiyev'in görevinden ayrılması nedeniyle verdiği veda resepsiyonuna da katıldığı öğrenildi. Davutoğlu, yarın da Türkiye'nin BMGK üyeliğine yönelik çalışmalar kapsamında Kalkınmakta Olan Küçük Pasifik Ada Devletleri çalışma toplantısına katılacağı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...