Tgrt Haber
14 Ekim 2014 16:49

Davutoğlu ve Lee Hsien Loong'tan ortak basın toplantısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu ve Lee Hsien Loong'tan ortak basın toplantısı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'u ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, "Kamu düzeni çözüm sürecinin altyapısını hazırlar. O anlamda, dün Hakkari'de, Dağlıca etrafında çok ciddi taciz atışları söz konusu oldu, Dağlıca'daki karakolumuza yönelik tacizler söz konusu oldu. Bunlara bizim tahammül göstermemiz, herhangi bir şekilde bunlara taviz vermemiz mümkün değil. Silahlı kuvvetlerimiz gerekli tedbirleri aldılar. Bundan sonra da çözüm sürecinde süreklilik ve kararlılık isteniyorsa herkes temel kamu düzenine saygıda kusur etmeyecek" dedi.
Türkiye'nin güvenli bölge talebinin kesinlikle askeri tampon bölgeyle karıştırılmaması gerektiğini belirten Davutoğlu, "Türkiye, herhangi bir şekilde kendisi için bir askeri tampon bölge talebinde değil, sivil halk için, insani gerekçelerle güvenli bölge talebinde bulunuyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...