Tgrt Haber
07 Ocak 2014 10:19

Davutoğlu'dan telefon diplomasisi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İran, Katar, Ürdünlü mevkidaşları ve Irak Meclis Başkanı ile bölgesel konularda telefon görüşmeleri yaptı.

Davutoğlu'dan telefon diplomasisi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,İran, Katar, Ürdün'ün dışişleri bakanları ve Irak Meclis Başkanı,Katar Dışişleri Bakanı,

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,İran, Katar, Ürdün'ün dışişleri bakanları ve Irak Meclis Başkanı ile dün telefon görüşmeleri yaparak, bölgesel konularda görüş alışverişinde bulundu.Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Irak Meclis Başkanı Usame en-Nuceyfi ile yapılan görüşmelerde Irak'taki son gelişmeler ele alındı. Görüşmelerde özellikle Anbar vilayetindeki durumla ilgili karşılıklı değerlendirmeler yapıldı.Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye ve Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Judeh ile ise ağırlıklı olarak Suriye'deki durum görüşüldü. Bu kapsamda ülkedeki insani durum ve Cenevre-2 Konferansı hazırlıkları ele alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...