Tgrt Haber
28 Aralık 2015 14:42

Demirtaş hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında, 'özerklik' konusundaki açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı.

Demirtaş hakkında soruşturma başlatıldı
selahattin demirtaş, hdp, suç duyurusu,

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'özerklik' sözlerine yönelik olarak soruşturma başlattı.
DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK Olağanüstü Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, "Kürtlerin statüsü ve Türkiye’nin idari yönetimiyle ilgilidir. Bu ikisi özerklikle ilgilidir. Nasıl bir yönetim inşa edebiliriz bunları hatırlatmak ve dünyaya hatırlatmak için bu toplantı çok önemli olacaktır. Kürtler artık kendi coğrafyasında siyasi irade olacaktır. Kürdistan Ortadoğu’nun orta yerinde bir güneş gibi ışıldıyorsa dostlarımız, et ve tırnağız diyenler bundan mutluluk duymalı. Güç verilmeli, omuz omuza olunmalı. Gelecek yüzyılda Kürdistan statüsü olacak. Belki federal devletleri, belki bağımsız devletleri olacak. Bedeli ağır olacak diye onurumuzu mu yitireceğiz? Bazılarının mezar taşı, cenazesi yok. Neyse bedeli biz ödemek için göze alacağız. Bundan başka yol yok, olsa biz ona her zaman açığız" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...