Tgrt Haber
30 Kasım 2021 10:47

Son dakika! Devlet Bahçeli'den Millet İttifakı'na sert eleştiri: 'MB rezervleri eridi' yalanına bel bağlıyorlar

Son dakika haberi: MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Merkez Bankası rezervlerinin eridiği yalanına bel bağlayan zillet ittifakı, Türkiye'nin karşısında ne aradıklarını açıklamak mecburiyetindedir" dedi.

Son dakika! Devlet Bahçeli'den Millet İttifakı'na sert eleştiri: 'MB rezervleri eridi' yalanına bel bağlıyorlar
Son dakika,Devlet Bahçeli,MHP,Grup Toplantısı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin kötülüğünü isteyenlere her zaman karşısında durulacağını belirterek konuşmasına başlayan Bahçeli, yaşanan ekonomik sıkıntıları iç yüzünün doğru tespit edilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin üzerinde oynanan ekonomik oyunların benzerlerine defalarca şahit olunduğunu belirten Bahçeli, "Saldıran tuzak kuran zehir saçan ekonomik çetelerin neyi amaçladıkları vicdan sahibi her insanımızı esasen malumudur" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Yalancıların maskesini düşüreceğiz. Kurulan tuzakları aktaracağız, kötü niyetlileri açıklayacağız. Halka gideceğiz, halkımıza gideceğiz. Milleti zillete ikna edemeyecekler. 'Geliyor gelmekte olan' diyorlar ya biz de 'Gidiyor gitmekte olan' diyeceğiz, gelmeden gittiklerini göreceğiz.

Ne kadar geçmişe bakarsak o kadar ileriyi görmemiz mümkündür. Türk milleti yaklaşık 200 yıldır ekonomik baskılara, diplomatik tehditlere maruz kalmıştır. Aziz milletimiz yoksul, yorgun olduğu dönemlerde bile umudunu hiç kaybetmemiştir. Zalim sömürgecilerin stratejik hesapları devleşmiş iman karşısında çorap gibi sökülmüştür.

Yaşadığımızın ekonomik sıkıntıların iç yüzünü doğru tespit etmek zorundayız. Bu ülke hepimizindir. Temiz bir dil kullanmak, empati kurmak, meseleleri geniş bir açıyla ele almak, öncelikle siyasi partilerin sonra herkesin müşterek sorunudur. Birbirimizi suçlamak Türkiye'ye yapılacak en büyük kötülüktür. Türk milleti sahnelenen ekonomik oyunların benzerlerine defalarca şahit olmuştur. Saldıran tuzak kuran zehir saçan ekonomik çetelerin neyi amaçladıkları vicdan sahibi her insanımızı esasen malumudur.

MİLLET İTTİFAKI'NA SERT ELEŞTİRİ

Felaketimizin siyasetini yapmak üzerine kuyruğa giren ahmaklara sessiz mi kalacağımız zannediliyor? Merkez Bankası rezervlerinin eridiği yalanına bel bağlayan zillet ittifakı, Türkiye'nin karşısında ne aradıklarını açıklamak mecburiyetindedir. Sabah kalkar döviz kuruna bakarız, akşam faize enflasyona kafa yorarız. Ekonomi rakam oran yüzde matematikten çok daha öte bir alandır öyle de olmalıdır.

"EKONOMİK SALDIRILARA BOYUN EĞECEĞİMİZ Mİ ZANNEDİLİYOR"

Nice badirelerden geçerek bugünlere geldik. Onurumuzdan, şerefimizden asla vazgeçmedik. Biliyoruz ki bir Türk dünyaya bedeldir. Çayımıza koyacak şekerimiz yoktu ama Çanakkale'de destanlar yazdık. Çünkü irademiz, imanımız kadar büyüktü. Çünkü yokluğa dayanabilirdik ama esarete kesinlikle tahammül edemezdik. Yeri geldi silah, mermi bulamadık, bunları alacak para bulamadık. 19. ve 20. yüzyılların zorlu dönemeçlerinde ekonomik saldırılarla milletimizi teslim alamayacakların boyun eğeceğimiz mi zannediliyor. Para yoksa buluruz, ordu yoksa kurarız.

CHP yönetimi başta olmak üzere zilletin diğer ortaklarının bunu görmesi için milli duruş göstermeleri gerekmektedir. Ekonomi, rakam, oran, yüzde, matematikten çok daha öte bir alandır, böyle de olmalıdır. Sorun yeni fikirlerde değil, eski fikirlerdedir. 20. yüzyıl ekonomisinin yakasına rasyonel isyan portresi astılar. Aslında hepimiz aynı şeylerden konuşuyoruz, fakat konuştuğumuz şeyin ne olduğu konusunda anlaşabilmiş değiliz. Eski teorik şemaları yıkan yeni keşifler yapmadıkça daha adil, daha eşitlikçi bir dünyaya ulaşmamız sadece entellektüel bir sızlanma olarak kalacaktır.

Enflasyonla mücadelede gönül birliğini hayata geçirmeliyiz.

"EKONOMİDE YENİ HİKAYEYE İHTİYAÇ VAR"

Ne ekonomi eski ekonomidir, ne de dünya eski dünyadır. Böylesi bir düzen Allah'ın nizamı olarak görülemeyecektir. Ekonomide yeni bir zihniyet devrimine ihtiyaç olduğunu görmeliyiz. Ekonomide yeni hikayeye ihtiyaç var. Büyümeyi, gelişmeyi ve kalkınmayı sağlamalıyız. Önümüzde dikilen bentleri birlikte aşmalıyız. Türkiye ekonomisinin yapısal zaafları vardır ve bellidir ancak hiçbiri çözümsüz olarak görülmemelidir. Dayanışma ve yardımlaşmaya en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, sokakları karıştırmaya çalışan odaklara milletimiz prim vermeyecektir.

Ekonomik dengeleme ve normalleşmenin günbegün hayata geçtiğinin de görünmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın ekonomik sorunlardan istifade ederek servetlerine servet katanlarla kıran kırana mücadele edilmesini istiyoruz. Herkesin yapacağı fedakarlıklar vardır ve olmalıdır. Enflasyonla mücadelede gönül birliğini hayata geçirmeliyiz. Temel ihtiyaçların fiyatında yüzde 2 ile yüzde 5 arasında indirime gitmeleri gerekir. Zillet ittifakının bittik propagandasına kulak asmadan, darda ve zorda kalan vatandaşlarımıza elimizi uzatabiliriz.

Mutfaklarımızda büyük bir yangın var diyorlar. Erdoğan gitmeden ekonomideki sorunlar çözülemez diyorlar. Diyorlar ki Türkiye en büyük istikrarsızlığı Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nde yaşıyor. Yalan bunlarda, saptırma bunlarda, bunların alayı sahtekardır. Alayı aydınlıktan korkan müfteriler korosudur.

Ekonomide yeni hikayeye ihtiyaç var. Büyümeyi, gelişmeyi ve kalkınmayı sağlamalıyız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...