Tgrt Haber
22 Aralık 2015 09:39

'Devlet üzerine düşen sorumluluğu gerektiği gibi yerine getirecek'

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, terör örgütüne yönelik operasyonların, hendekler kalkana kadar süreceğini belirterek, 'Devlet üzerine düşen sorumluluğu gerektiği gibi yerine getirecektir' dedi.

'Devlet üzerine düşen sorumluluğu gerektiği gibi yerine getirecek'
Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, mahir ünal,

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olarak soruları yanıtladı. Ünal, terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin, "Bu hendekler kalkana kadar, orada yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği sağlanana kadar, kamu düzeni inşa edilene kadar, devlet tabii ki üzerine düşen sorumluluğu gerektiği gibi yerine getirecektir" dedi.

"Her şey vatandaşın gözü önünde cereyan ediyor"

Terör örgütünün, panik içerisinde olduğuna işaret eden Ünal, şöyle konuştu:

"Şimdi sizin elinizde vatandaşın oyuyla seçilmiş belediyeler var mı? Var. Milletvekilleri var mı? Var. Parlamentoda temsil ediliyor musunuz? Ediliyorsunuz. Peki bu sorunlara son derece hassas bir hükümet var mı? Var. Şimdi tüm bunlar varken, vatandaş şu soruyu soruyor; 'Neden şiddet, neden silah, neden hendek, neden mayın? Neden ben evimden çıkıp rahat bir şekilde iş yerime gidemiyorum? Çocuğum neden rahat bir şekilde okula gidemiyor, okullar neden yakılıyor, ambulanslar neden vuruluyor, hastahaneler neden yakılıyor?' Her şey vatandaşın gözü önünde cereyan ediyor. Şu anda terör örgütü vatandaşın ve halkın desteğini kaybetmiş olmanın paniğini yaşıyor."

"Demirtaş'ın bir iradesi yok" 

Bölge halkının, siyaset kurumu üzerinden Türkiye'ye tutunmaya çalıştığına dikkati çeken Ünal, şöyle devam etti:

"Selahattin Demirtaş'ın bir iradesi var mı? Selahattin Demirtaş'ın bir iradesi yok. KCK komiserlerinin adaylık sürecini belirlediği bir siyaset var. Bunu bölge insanımız da biliyor. Ama bölge insanımız da her şeye rağmen siyaset kurumu üzerinden Türkiye'ye tutunmaya çalışıyor, şiddete, teröre karşı da açık bir şekilde tavır sergiliyor."

"Hendekleri açanlara karşı inisiyatif kullanın"

Ünal, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın Sur'daki tarihi eserlere yönelik iddialarına ilişkin, şunları kaydetti:

"Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı beni aradı. Aramızda öyle ifade edildiği gibi değil, son derece kibar bir şekilde, bu durumdan duyduğu sıkıntıyı kendisi de dile getirdi. Bu durumdan belediye başkanı olarak muzdarip olduğunu ifade etti. Ben de kendisine 'Bu konuda inisiyatif kullanın. O hendekleri açanlara, Diyarbakır'ı terörize edenlere, Diyarbakır'ı ve ülkeyi bir şiddet sarmalına sokmak isteyenlere karşı bir inisiyatif kullanın. Biz tabii ki oradaki vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri alacağız' dedim."

Ünal, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapısal tedbirler paketine ilişkin önümüzdeki günlerde bir araya geleceklerini, ocak ayı içinde pakete son şeklinin verileceğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...