Tgrt Haber
17 Mart 2021 13:59

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yunan bakan Türkiye'ye gelecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Dendias'ın 14 Nisan'da Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yunan bakan Türkiye'ye gelecek
mevlüt çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret amacıyla Ankara’da bulunan Kazakistan Dışişleri Bakanı Mukhtar Tileuberdi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.

Görüşme sonrası geçtiğimiz gün 62'ncisi düzenlenen Türkiye ile Yunanistan arasındaki istişari görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan ile bir toplantıda çözüm bulmak gerçekçi olmaz, görüşmeler sürecek" derken "Yunanistan Dışişleri Bakanı 14 Nisan'da Türkiye'ye gelecek" şeklinde konuştu.

DOĞU AKDENİZ'DE HAKÇA PAYLAŞIM VURGUSU

Çavuşoğlu, "Önümüzdeki süreçte toplantılar devam edecek. Bir sonraki toplantıya biz ev sahipliği yapacağız. Dün istişari görüşmeler gerçekleştirildi, bugün ise siyasi istişariler gerçekleştiriliyor. Biz başından beri 'Doğu Akdeniz'de hakça paylaşım' diyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...